Coffeeshop Krommestraat per direct gesloten

26 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De coffeeshop aan de Krommestraat 41 in Amersfoort moet per direct de deuren sluiten. Dat besluit heeft burgemeester Bolsius maandag 25 november genomen, naar aanleiding van het tweede schietincident in korte tijd rond het bedrijf. De sluiting geldt in beginsel voor een periode van drie maanden.

In de nacht van 24 op 25 november omstreeks 3.20 uur kreeg de politie melding dat er bij de coffeeshop aan de Krommestraat geschoten was. Eind oktober werden er ook al schoten gelost.

Dergelijke schietincidenten geven ernstige zorgen en roepen volgens de gemeente vragen op. Omdat de openbare orde, de veiligheid en de gezondheid van mensen in het geding is, maakt de burgemeester gebruik van zijn bevoegdheid op basis van artikel 174 lid 2 van de Gemeentewet om het bedrijf te sluiten.

De exploitant is maandagmiddag geïnformeerd en is gesommeerd maandagavond uiterlijk om 20.00 uur zijn zaak gesloten te hebben.

De politie heeft de schietpartijen in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Wie meer informatie heeft over deze zaak, wordt verzocht contact op te nemen via tel. 0900-8844 of anoniem: tel .0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie