Vereniging Dorpsbelangen Hoogland biedt politiek speerpunten aan

6 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - De vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) biedt de Amersfoortse politiek een lijst met tien speerpunten aan onder de noemer: 'Wat willen wij met Hoogland'. De lijst werd dinsdagavond 10 september aangeboden tijdens Het Plein in het stadhuis.

Door de lijst nu aan te bieden, hoopt de VDH dat de politieke partijen deze punten meenemen in de op te stellen partijprogramma's voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In 2012 is er een uitgebreide enquête gehouden binnen de Hooglandse dorpsgemeenschap. Vervolgens is 'de dorpsvisie' samengesteld, een document dat de resultante is van deze enquête.

Ten behoeve van de Amersfoortse politiek heeft de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland nu een tiental speerpunten geformuleerd, komend uit deze dorpsvisie.

Deze tien aandachtspunten zijn Hoogland-West als beschermd gebied, geen uitbreiding golfbaan of uitbreiding bebouwing. Geen hoogbouw in Hoogland, in bijzonder niet op de Kerklaan en de Zevenhuizerstraat, maximaal twee bouwlagen met kap. Het versterken van ecologische zones Hoogland-West, de weilanden van boer Kok en het park Schothorst.

Het gebied Amfors/Eemfors bij de Schothorsterlaan deel te laten uitmaken van park Schorthorst. Voorrang geven aan het bouwen van betaalbare seniorenwoningen en starterswoningen.

Aanpak van de oversteek verkeerskruising Kerklaan-Zevenhuizerstraat is het zesde aandachtspunt. Bespoedigen van de aanleg voetgangers- en fietstunnel Coelhorsterweg- Bunschoterstraat N199; een goede telefonische bereikbaarheid wijkagent, de wijkagent zichtbaar in het dorp en inzet van sociale media als Twitter wordt ook genoemd.

Maatschappelijk commerciële overname van De Neng, het behouden van de sportzaal en jongerenkelder in huidige De Neng, behoud van bibliotheekfunctie in Hoogland, is het op één na laatste punt en tenslotte pleit de vereniging voor behoud van het zwembad in Hoogland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie