Jongen zwaait met namaak vuurwapen

2 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - Een agent in zijn vrije tijd zag dat een jongen tot twee keer toe een vuurwapen uit een autoraam stak. De jongen werd aangehouden.

Rond 15.00 uur reed een agent in haar vrije tijd over de Heideweg. Daar zag zij dat een auto voor de gesloten overwegbomen stilstond en dat iemand een vuurwapen uit het raam stak. Toen de bomen omhoog gingen, reed de auto weg. De agent ging erachteraan en zag dat op de Van Tuyllstraat nog een keer een vuurwapen uit een autoraam werd gestoken.

Aanhouding

De agent haalde de auto in en liet de bestuurder stoppen. Zij sprak de inzittenden aan en legitimeerde zich. Eén van de inzittenden, een 17-jarige jongen uit Hooglanderveen, bleek een zogenaamde bb-gun bij zich te hebben. Dan is een bedrieglijk echt ogend nepvuurwapen, waarmee kleine balletjes kunnen worden weggeschoten. Daarop werd de jongen aangehouden en het nepvuurwapen in beslag genomen. De jongen werd naar het politiebureau overgebracht. Daar verklaarde hij het wapen in Spanje te hebben gekocht en er mee aan het spelen te zijn geweest. Tegen hem is proces-verbaal voor de Wet Wapens en Munitie opgemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie