Dode bij ernstig verkeersongeval op de A1

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/HOEVELAKEN - Bij een ernstig verkeersongeval op de A1 ter hoogte van het tankstation Total in de richting van Amersfoort is woensdagavond een dode gevallen.

Het slachtoffer stond vermoedelijk met pech op de andere rijbaan richting Barneveld en zou vervolgens de weg en de middenvangrail zijn overgestoken en daarna zijn aangereden door uiteindelijk meerdere voertuigen waaronder een vrachtauto.

Verschillende voertuigen, waaronder een bestelbus met caravan, probeerden uit te wijken waardoor er meerdere aanrijdingen ontstonden. De caravan raakte een personenauto van achteren en een groot deel van de inhoud belandde op de snelweg. De hulpdiensten, ondermeer brandweervoertuigen en meerdere ambulances uit Barneveld, Voorthuizen en Amersfoort werden gealarmeerd. Rond 23:30 uur werd GRIP-1 afgekondigd. De politie sloot de A1 ter hoogte Barneveld In verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden volledig af. Verkeer werd via de A30 ongeleid. De afsluiting heeft tot donderdagochtend vroeg geduurd.

Rond dezelfde tijd werd er iets verder op knooppunt Hoevelaken een tweede incident gemeld. Hier werden de brandweer van Hoevelaken en Zwartebroek voor gealarmeerd. De politie kon vannacht nog niet bevestigen of deze voertuigen , waaronder een vrachtwagen, ook bij het ongeval betrokken waren, maar hier wordt wel rekening mee gehouden.

Betrokkenen en getuigen werden opgevangen in een zogenoemde calamiteitenbus. De mensen konden hier tot rust komen en onderling of aan ambulancemedewerkers hun verhaal kwijt.

(Bron: AberMedia)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie