'Overleg met gemeente over noodlocatie Albert Heijn'

11 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) zegt dat het voorstel de noodwinkel voor de Albert Heijn te plaatsen op het grasveld tussen de Sporthal Bieshaar en het appartementencomplex aan het Kraailand niet is besproken in de klankbordgroep. De VDH gaat ervan uit dat de gemeente op korte termijn zal overleggen met de omwonenden en de klankbordgroep.

door John Spijkerman

Secretaris Lutske Bonsma van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland vindt dat de communicatie niet goed is verlopen. ,,Ik weet niet of het expres was, maar het wordt gevoeld als een overvaltactiek. We willen bijvoorbeeld graag overleg over het parkeren op de Breelandhof en waar de markt komt. We willen duidelijkheid hoe we dit gaan oplossen.

Het college van b. en w vindt dat inwoners van Hoogland goed zijn geïnformeerd over de verplaatsing van de noodlocatie van Albert Heijn, maar de VDH heeft het gevoel dat betrokkenen door de gemeente voor een voldongen feit werden gesteld. Op een informatieavond op 23 juni is aanwezigen tijdens een een zeer korte presentatie verteld dat er op het plein van de Kraailandhof niet voldoende ruimte is voor de noodwinkel van de Albert Heijn. Er zou geen andere mogelijkheid zijn dan de noodlocatie op het grasveld te plaatsen. De VDH vindt dat dit iets anders is dan een onderwerp ‘bespreken’. De VDH heeft het college van b. en w. een brief geschreven over de stand van zaken.

Omdat winkelcentrum Kraailandhof wordt geherstructureerd, moet het oude gedeelte worden gesloopt. Dan komt er een ondergrondse parkeergarage en wordt begonnen met de bouw van het nieuwe winkelcentrum. De winkels worden tijdelijk verplaatst. De kleine winkels komen aan de Zevenhuizerstraat 81. Albert Heijn zou aanvankelijk op het grote plein komen, maar volgens het college was er te weinig ruimte en zouden er te veel verkeersbewegingen ontstaan. Daarom komt de noodwinkel nu op het grasveld naast de sporthal.

Volgens de VDH had daar eerst overlegd over moeten worden met de klankbordgroep. Dan hadden de verschillende opties al eerder aan bod kunnen komen. Behalve de plek van de noodwinkel, had dan ook gesproken kunnen worden over het (tijdens de bouw) al dan niet parkeren aan de Breelandhof, de bereikbaarheid van Breelandhof voor hulpdiensten en de bereikbaarheid van de sporthal voor gebruikers en hulpdiensten. Ook had er aandacht kunnen zijn voor de parkeergelegenheid voor alle betrokkenen en winkelend publiek, de bevoorradingsroute en de (opening)tijden van de noodwinkel(s), de verkeersveiligheid, de plek van de bouwketen en die van de weekmarkt. Pas daarna zou een algemene bijeenkomst aan de orde zijn geweest, vindt de VDH.

Door samen met alle betrokken partijen aan oplossingen te werken, ontstaat er meer draagvlak binnen Hoogland voor de noodzakelijke verplaatsing van de AH en de verbouwing van het winkelcentrum, denkt de VDH. De vereniging Dorpsbelangen gaat ervan uit dat de gemeente op korte termijn zal overleggen met de omwonenden en de klankbordgroep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie