WK finale voetbal 'live' kijken op groot scherm op De Hof

Nieuws

BINNENSTAD - het Oranjefeest beleeft komende zondagavond vanaf 20.00 uur tot circa 23.00 uur een apotheose op De Hof. Horeca-ondernemers op De Hof plaatsen een 5 bij 3 meter groot scherm op het plein waarop Amersfoorters de WK-finale voetbal 'live' kunnen volgen.

Evenementencoördinator Derk Koetje is nog druk bezig om alles te regelen. ,,We hebben spoedoverleg gehad. De gemeente faciliteert het hele gebeuren. Wij zijn nog druk bezig met tapjes, de bierwagen en de beveiliging.'' Het mega beeldscherm dat gebruikt wordt, moet speciaal uit Zweden komen. De horecaondernemers draaien op voor de kosten. Koetje wil niet zeggen wat die kosten zijn, maar geeft toe dat het om een 'behoorlijk bedrag' gaat. Hij adviseert belangstellenden om zondagavond in ieder geval op tijd aanwezig te zijn, want als De Hof vol is, wordt het plein afgesloten.

De huur van het mega scherm door de ondernemers heeft wel één consequentie. Aanvankelijk zou er op 5 augustus tijdens de Gay Pride ook een scherm worden geplaatst op De Hof, maar dat gaat nu niet door, want ook ondernemers kunnen hun geld maar één keer uitgeven.

advertentie