Winst ‘Lucky’ Untouchables

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Het was voor Amersfoort dit seizoen de vierde keer dat er met magere cijfers toch een overwinning werd binnen gehaald. Tegen de Groningen Giants werd de thuiswedstrijd met één touchdown verschil gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen de Hurricanes werd in de laatste zes seconden van de wedstrijd een touchdown gelopen om verlenging te voorkomen. Bij de return tegen de Giants werd in de verlenging een touchdown gevangen en afgelopen zondag was het dus weer raak. Het lijkt er dit seizoen op dat de Untouchables een patent hebben om de wedstrijd in de laatste fase in eigen voordeel om te buigen. De wedstrijd van afgelopen zondag ging op papier eigenlijk nergens meer over. Amersfoort wist zich in de vorige game tegen de Giants al te kwalificeren voor de play off’s van de 2e divisie. Toch was de intensiteit van het spel hoog ook al speelden beide ploegen zonder dat er iets van af hing. Ondanks het warme weer lag het tempo bij vlagen hoog en was de wedstrijd voor de toeschouwers spannend om aan te zien. Het was de thuisploeg die aan het begin van de wedstrijd domineerde en met hun grote fullback en hun getalenteerde receivers gevaarlijk waren, zowel door de lucht als over de grond. De Amersfoortse defensie was er op gebrand om de Hilversumse aanval snel de kop in te drukken, wat soms leidde tot onnodige fouten. De aanval van Amersfoort daarentegen worstelde voornamelijk met zichzelf. Het ritme zat er niet goed in wat resulteerde in een onderschepping van de bal wat leidde tot een touchdown voor de Hurricanes. De defensie voorkwam meer schade en wist de aanval van de thuisploeg de gehele wedstrijd uit de endzone te houden. In de tweede helft hervond de Amersfoortse aanval haar identiteit. Met veel powerfootball in combinatie met het lichtvoetige werk van diverse spelers, wist de aanval veel terreinwinst te maken. Het was pas tot drie minuten voor tijd dat er gescoord werd. Uitgerekend wide receiver André Williams die de hele wedstrijd nog geen bal zijn richting ingegooid had gekregen, ving een lange pass en wist hiermee de Hilversumse verdediging te verschalken met als resultaat een 13-14 voorsprong voor de Amersfoorters. Met nog 2 minuten op de klok ging de toch sterk spelende aanval van Hilversum aan de slag. Met nog enkele seconden te gaan besloot de headcoach van de Hurricanes voor een ‘zekerheidje’: een fieldgoal! Normaal gesproken gaat een fieldgoal van zo’n korte afstand er met zekerheid in. Maar de Untouchables zouden zichzelf niet zijn als zij er op miraculeuze wijze een stokje voor staken. Twee meter twaalf lange defensive tackle Chris van de Pol blokte de bal prachtig, waarmee de wedstrijd eindigde in nipte winst voor ‘lucky’ Amersfoort. De Untouchables maken zich nu op voor de play off wedstrijd tegen de Arnhem Falcons die op zaterdag 3 juli zal worden gespeeld in Arnhem.

Nipte zege tegen Hilversum Hurricanes AMERSFOORT - American footballclub Amersfoort Untouchables wist afgelopen zondag ook de laatste reguliere competitiewedstrijd met winst af te sluiten. In de brandende zon won de ploeg uit Amersfoort in Hilversum met 14-13 van de Hilversum Hurricanes. Alhoewel de Untouchables lange tijd voornamelijk tegen zichzelf speelden, bleef de wedstrijd ongewild spannend en werd in de laatste minuut van de wedstrijd de winst pas veilig gesteld.