Softbaldames delen punten

Nieuws

Dat het een moeilijke middag zou gaan worden voor hekkensluiter Quick was op voorhand al duidelijk. Tegen het als nummer drie geplaatste Hilversum diende door het team van coach Ricardo Bryson alles uit de kast te worden gehaald om niet verder af te glijden in de tweede klasse. Nadat de 1e inning in het eerste treffen in een 0-0 tussenstand eindigde, was er in de 2e inning wel succes. Annemieke Dusseldorp bracht daarbij het eerste punt voor de thuisploeg over de plaat. Met Annet Wieringa als betrouwbare pitcher bleef die stand overeind t/m de 3e inning, op zich al een opmerkelijk resultaat. In de aansluitende 4e inning was het met name aan de geweldig spelende Hilversumse pitcher te danken dat de Hurricanes in hun slagbeurt de leiding in de wedstrijd overnamen (1-2). Maar in de gelijkmakende slagbeurt voor Amersfoort werd die achterstand genivelleerd en kwam Quick op gelijke hoogte (2-2). In de 5e inning was het Sanne Horst die haar team naar een 3-2 voorsprong loodste. Nadat vervolgens Hilversum in de 6e inning er niet in slaagde om speelsters over de plaat te krijgen, was deze eerste wedstrijd gelopen en won BSC Quick verdiend van opponent Hurricanes.

Jeugdige ploeg naar goed resultaat AMERSFOORT - Het eerste dames softbalteam van BSC Quick deelde afgelopen zondag op het eigen sportpark Dorrestein de punten. In de dubbel tegen streekgenoot Hilversum Hurricanes werd de eerste wedstrijd door de Amersfoortse meiden knap gewonnen met 3-2 en was er ongelukkig 0-4 verlies in de tweede aansluitende partij.

door Huub van Aerssen

Tweede wedstrijd in de dubbel

In de tweede wedstrijd stond bij de thuisploeg pitcher Kim Gouw-Wijngaarde op de heuvel. Aan Gouw die vanwege een blessure een viertal weken niet aan het werpen was toegekomen, was duidelijk te merken dat zij wedstrijdritme te kort kwam. Na een angstige eerste inning waarin de stand op 0-0 kon worden gehouden, was het in de 2e inning wel raak voor Hilversum dat op een 0-1 voorsprong kwam. Het was mede aan het geweldige optreden en de inzet van Suzette Bryson te danken dat die stand tot en met de 4e inning kon worden gehouden. Met name haar veldwerk en de gedrevenheid waarmee zij op de honken actief was, waren een voorbeeld voor het gehele team. Maar in de 5e inning sloeg het noodlot toe voor BSC Quick. Daar waar pitcher Kim Gouw het geluk in vorige innings noch op haar schouders droeg, was dat in die vijfde inning voorbij. Ondanks de bemoedigende woorden van coach Bryson in de richting van zijn pitcher kwam de thuisploeg aan het einde van die inning op een 0-4 achterstand. Een achterstand die de ploeg in de afsluitende 6e inning ook niet meer goed wist te maken. Ricardo Bryson na afloop van de wedstrijd(en):” De eerste wedstrijd kende twee goede pitchers. Het was duidelijk dat individuele fouten het verschil zouden maken tussen winst of verlies. Wij bleven daarbij aan de goede kant van de streep. In de tweede wedstrijd was het verschil in werpen tussen beide ploegen te groot. Toch een compliment voor mijn jeugdige ploeg! We horen absoluut niet thuis op laatste plaats.”

advertentie