Netwerken en haringhappen

Nieuws

,,Het event is uitgegroeid tot een van Amersfoort’s grootste netwerkevenementen”, aldus Marije Breuker, bestuurslid van de Stichting Haringparty Amersfoort. ,,Al vanaf de eerste editie is het volle bak zeg maar.”

Nieuwe editie Haringparty in Bergpaviljoen AMERSFOORT - Ook in Amersfoort wordt er sinds 4 jaar een heuse haringparty georganiseerd. Tradititiegetrouw staat deze party de eerste donderdag na vlaggetjesdag op het programma, dit jaar dus op donderdag 17 juni.

De Amersfoortse Haringparty vindt al sinds jaar en dag plaats in het Bergpaviljoen op de Amersfoortse Berg.

Prachtige locatie

Het is een prachtige locatie voor een dergelijk evenement waar zowel de buiten- als binnenruimte volop gebruikt worden. Tijdens de haringparty wordt er natuurlijk volop genetwerkt, ondernemers en vertegenwoordigers van allerlei bedrijven die in de regio gevestigd zijn staan met veel plezier een haring weg te happen.

Muzikale omlijsting

Dit jaar treden tijdens de Haringparty ‘Les Dames Blanche’, ‘De Pianoman’ en het Shantykoor op om het event muzikaal te omlijsten. Tijdens de jaarlijkse Amerikaanse veiling, die dit jaar door Ide Koffeman geleid wordt, wordt uiteraard het eerste Amersfoortse Vaatje geveild. Het vaatje is dit jaar prachtig bewerkt door de bekende Amersfoortse kunstenaar Gert van Reenen. Bijzonder is bovendien, dat Gert van Reenen een extra doek ter beschikking heeft gesteld voor de hoogst-biedende. Tijdens de Haringparty is de Voedselbank vertegenwoordigd en geeft zij informatie over samenwerking met bedrijven in de regio.

Voedselbank

De opbrengst van de veiling is traditiegetrouw bestemd voor een regionaal goed doel. Het bestuur van de stichting is ook zelf actief in de regio. Voorafgaand aan de Amersfoortse Haringparty worden Hollandse Nieuwe rondgebracht bij senioren en de Voedselbank. Dit jaar heeft het bestuur besloten Voedselfocus Amersfoort, beter bekend als de Voedselbank te ondersteunen in haar doelstellingen door de opbrengst van de veiling aan deze organisatie over te maken.

Barre tijden

,,Je merkt in deze bijzondere economische tijden, dat ondernemers uit de regio elkaar meer en vaker opzoeken”, aldus Breuker. De organisatie was dit jaar daarom extra benieuwd of de opkomst weer zo groot zou zijn als de afgelopen jaren. Dat is volgens Breuker ook daadwerkelijk het geval. ,,Inmiddels zijn nagenoeg alle kaarten verkocht. Het hopen is nu alleen op een beetje goed weer, zodat een groot deel van het event buiten gehouden kan worden. “

Informatie

Voor meer informatie over het programma, de laatste kaarten en De Voedselbank: www.amersfoortseharingparty.nl/ Adres Bergpaviljoen: Utrechtseweg 180, Amersfoort.

advertentie