Diner en concert bij Jeugd Orkest

Nieuws

AMERSFOORT - Het Jeugd Symfonie Orkest van de provincie Utrecht, het AJO, geeft zaterdag 19 juni een zomerconcert in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Het programma bevat muziek van componisten die hun sporen vooral in de negentiende eeuw hebben verdiend; Dvorak, Bruch, Brahms en Saint-Saens. Het Leerhotel het Klooster verzorgt voorafgaand aan het concert een drie gangen menu. Dat diner gaat van start om 17.30 uur, waarna het concert om 20.15 uur begint. Kaarten voor beide evenementen kosten 40 euro. De entree voor het concert bedraagt 10 euro. Het AJO bestaat in volledige bezetting uit circa zeventig jonge musici in de leeftijd van 13 tot 24 jaar. Voor het grootste deel bestaat deze groep uit scholieren, studenten en conservatoriumstudenten die elke vrijdagavond repeteren in de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan ‘t Zand in Amersfoort onder leiding van Rolf Buijs. Voorzitter Antoinette van Rijn beaamt dat het orkest aardig op sterkte zit. ,,We kunnen nog enkele contrabassisten gebruiken. Gevorderde jonge musici moeten wel eerst auditie doen en worden dan toegelaten tot het AJO. Die audities worden meestal in juni gehouden. Als men geïnteresseerd is, moet men niet te lang wachten met aanmelden. Dat kan via de site www.ajosymphonic.nl. Representeert het AJO echt een doorsnee van de jeugd uit de provincie Utrecht? ,,Ja, want de meeste leden komen uit de omgeving van Amersfoort, waar ze ook vaak leerling zijn van de muziekschool aldaar. Er is echter ook een groot aantal leden dat uit Soest, Hilversum, Utrecht en Zwolle wekelijks naar Amersfoort reist om muziek te kunnen maken met het AJO.” Als voorzitter is Antoinette van Rijn druk met de voorbereiding rondom het 50-jarig jubileum in 2012. ,,Het orkest bereidt zich voor op bijzondere concerten met ondermeer één of meer bekende cabaretiers in een bijzondere samenwerking op muzikaal gebied. Daarnaast wil het orkest in een concert de samenwerking aangaan met een klezmerband en is er een reunistenconcert in het paasweekend van 2012.’’ Dit najaar zal het AJO gaan samenwerken met de Turkse dansgroep Mozaiek. Deze dansgroep bestaat uit vijfentwintig jonge dansers . Momenteel werkt een Turkse componist aan een muziekstuk gearrangeerd voor het dans-concert dat op 11 en28 december 2010 zal plaatsvinden. In de achterliggende jaren werkten veel bekende musici maar ook talentvolle veelbelovende jonge muzikanten mee aan de AJO-concerten. Tijdens het komende zomerconcert op 19 juni zal Susanne Rosmolen soleren in het Adagio voor cello en orkest Kol Nidrei opus 47 van Max Bruch.

Zomerconcert door het AJO Jeugd Symfonie Orkest Provincie Utrecht onder leiding van Rolf Buijs. Leerhotel Het Klooster Daam Fockemalaan 10 , zaterdag 19 juni, diner 17.30 uur, concert 20.15 uur.

advertentie