ErvarenJaren steeds breder inzetbaar

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Van Hoeven: ,,We willen een partner zijn voor onze klanten. Harry en ik hebben allebei ruime ervaring in P&O en werving en selectie en dus in het selecteren van de juiste medewerker op de juiste plek. Vooral in deze tijd is het lastig te besluiten of en hoe je nieuwe medewerkers aanneemt. Een personeelsplan, waarin alle voors en tegens tegen elkaar worden afgewogen, is aan te raden. Niet elke onderneming heeft een eigen afdeling Personeelszaken. Wij hebben de kennis en kunde wel en die stellen we graag beschikbaar als externe P&O adviseur.”

AMERSFOORT - Het uitzendbureau voor 40 plussers, ErvarenJaren heeft meer in haar mars dan uitzenden alleen. Ondernemers Paul van Hoeven en Harry Oussoren adviseren ondernemingen bij personeelsvraagstukken en bieden een oplossing bij het vinden van de juiste mensen.

ErvarenJaren bemiddelt voornamelijk in het MBO en het HBO-segment. ,,We werken voor veel verschillende opdrachtgevers, denk bijvoorbeeld aan contactcentra en adviesbureaus. Het gaat bij ons zowel om hoofd- als bijbanen waarbij flexibiliteit en (levens)ervaring juist vereist is. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook 65-plussers aan het werk.”

Een netwerk is onontbeerlijk wanneer je je op de arbeidsmarkt begeeft, vindt Van Hoeven. ,,Vaak ontbreekt het hieraan. ErvarenJaren kan mensen helpen hun netwerk uit te breiden en daarom is het interessant om je in te schrijven.”

Hoewel hij de arbeidsmarkt op dit moment als lastig omschrijft, is dat volgens Van Hoeven geen reden om bij de pakken neer te zitten. ,,Er is meer aanbod dan vraag, en aan de andere kant zijn er nog altijd vacatures waarvoor het lastig is iemand te vinden. Wat dat betreft zit er altijd wel een rare knip in de arbeidsmarkt. Zo zijn bepaalde technici zoals projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars en servicemonteurs nog steeds schaars.”

Je zou kunnen denken dat de arbeidsmarkt op slot zit. Daar gaat ErvarenJaren niet in mee. Van Hoeven: ,,Het vergt nu wat meer inspanning zowel van ons als van de kandidaat. Belangrijk bij het vinden van een baan is wel dat je flexibel bent, in alternatieven durft te denken en wilt aanpakken. Je moet ook niet denken, ‘ik meld me aan bij ErvarenJaren en dan heb ik morgen een baan’, zo werkt het niet. Maar we slagen er nog steeds in om mensen aan werk te helpen. En daarnaast merken we ook dat bedrijven het op prijs stellen dat we meedenken op het gebied van P&O, dus er zijn voldoende mogelijkheden.”

uErvarenJaren, Laan naar Emiclaer 18, 3823 EH Amersfoort, 2585745, amersfoort@ervaren-jaren.nl, www.ervarenjaren.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie