Sportieve aftrap Roze Zaterdag

26 mei 2010 om 00:00 Nieuws

De sportdag begint om 16.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Naast sporten, wordt er ook gebarbecued en gefeest. ,,Het idee is om met z’n allen op een kleine locatie te sporten, eten en feesten’’, zegt Oudraad. In toernooivorm kunnen deelnemers meedoen met bijvoorbeeld voetbal, volleybal, tennis, hockey of badminton. Ook worden er verschillende sportieve clinics gegeven. Zo zijn er clinics klimmen, skaten, zumba, spinning en een bosloop. Deelnemers kunnen zich aanmelden als individu, maar ook als team.

Grootste gay-sportevenement van Nederland AMERSFOORT - ,,Ons streven is om 500 sporters op vrijdag 25 juni bij elkaar te krijgen, zodat we met recht kunnen zeggen dat dit toch echt de grootste roze-vrijdag-sportdag is die er ooit is geweest’’, vertelt Marike Oudraad van de Stichting Keiroze. In samenwerking met de Fit Academie Bokkeduinen van ROC ASA wil de Stichting Keiroze het grootste gaysportevenement van Nederland organiseren. De sportdag op Sportpark De Bokkeduinen vormt onderdeel van de activiteiten in de Roze Week en gaat vooraf aan de viering van Roze Zaterdag op 26 juni.

door John Spijkerman

Leerlingen van ROC ASA zijn bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement actief. ,,Het gaat om 80 tot 100 studenten. Het vormt onderdeel van hun opleiding’’, vertelt Locatiemanager Bert van Wede van Sportlokaal De Bokkeduinen. ,,Kokjes uit het leerhotel doen de barbecue. De security afdeling is verantwoordelijk voor de beveiliging.’’ Van Wede vindt het een taak van ROC ASSA om aan het gaysportevenement mee te doen. ,,Dit is een evenement met een sociaal maatschappelijk tintje. We willen dat op een goede manier faciliteren.’’

Tachtig procent van homo’s sport in teamverband in ‘gewone’ verenigingen. Oudraad vindt vindt het toch belangrijk dat je als homo ook eens de mogelijkheid hebben ‘lekker onder je eigen mensen te sporten. ,,Dan kan ik het in de kleedkamer ook eens hebben over m’n vriendinnetje’’, lacht ze. Het betekent overigens niet dat er geen hetero’s mogen komen op de sportdag. ,,Hetero’s zijn ook welkom’’, benadrukt Marike Oudraad. ,,We nodigen iedereen uit. Dan kunnen ze zien dat we er niet allemaal gekleed zijn in leather look’. Ik wil dat er alleen maar gezellige mensen komen.’’

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site www.rozezaterdagamersfoort.nl. De kosten zijn 35 euro per persoon; alleen eten en feesten kost 17,50 euro. De uiterste inschrijfdatum is zondag 6 juni. Het evenement gaat alleen door als er minimaal 300 mensen meedoen. Als het niet doorgaat, wordt het geld teruggestort.

In de buurt is er gelegenheid om te kamperen. In Soest is zelfs een Roze Camping, zie www.campingsoest.nl. Bovendien kunnen deelnemers tegen een speciaal tarief - het ‘keiroze arrangement’ - een hotelkamer boeken in Leerhotel Het Klooster (onderwijsleerbedrijf van ROC ASA) of bij Golden Tulip. Kosten 75 euro per nacht, per kamer, 1 en 2 persoon, inclusief ontbijt. Info Leerhotel: tel. 467 8751 of mail reserveringen@hetkloosterhotel.nl. Voor Golden Tulip: tel. 46 79 900 of mail info@tiamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie