VitaVi biedt rijkdom aan gezondheidszorg

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Gezondheidscentrum VitaVi werken acht zelfstandige artsen, therapeuten en coaches samen. Zij zijn allen werkzaam in de alternatieve cq aanvullende geneeswijzen. Al deze geneeswijzen hebben één gemene deler, tijd en aandacht voor de mens in zijn totale functioneren staan centraal. Gezond en vitaal zijn, is het mooiste geschenk wat je jezelf en de ander kunt geven en is VitaVi in gespecialiseerd.

,,Alle behandelwijzen die je bij ons vindt, werken aanvullend op de reguliere geneeskunde en GGZ”, vertelt initiatiefneemster Annemie Ewalts. Die na 22 jaar huisarts te zijn geweest zich specialiseerde in de alternatieve/ aanvullende geneeswijzen. ,,Nu kan ik de hele mens in zijn omgeving behandelen. Ik leer mensen gezonder en vitaler te worden, daarbij hoef ik me niet meer te beperken tot symptoombestrijding. Ik kan een klacht of klachtenpatroon behandelen voordat ze uitmondt in een ziekte. Ook wanneer een behandeling van huisarts of specialist niet goed aanslaat, kan een specialist van VitaVi helpen. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam werkt alleen wanneer je je bewust bent van jezelf en van je functioneren. Vanuit dat idee start de diagnostiek van alle disciplines hier bij VitaVi.”

Ewalts: ,,Het is de kunst om je lichaam en je gedrag te leren verstaan, door dichtbij jezelf in contact met je omgeving te blijven. Je bewust zijn van je gevoelens en klachten en wat die voor je lichaam en geest betekenen. Ieder mens maakt nare dingen mee, zowel lichamelijk als psychisch. Veel mensen stoppen de nare gebeurtenis weg. Niet een keer maar veel vaker. Die opeenstapeling zorgt voor chronische lichamelijke of psychische klachten. Door bewust te worden van hoe jij dit doet word je gezonder en vitaler. Daar zou je heel goed een van de specialismen van VitaVi bij kunnen gebruiken.”

Met het bijeenbrengen van de specialismen in VitaVi hoopt Ewalts een brug te slaan. ,,Door samen te gaan bundelen we kwaliteit, kennis en kunde. Wij willen mensen ook wegwijs maken welke aanvullende geneeswijze voor hem of haar passend is. Ze kunnen hier voor de meeste vormen daarvan en voor coaching en training terecht.”

Samenwerken met vooral de huisarts en GGZ vindt Ewalts bijzonder belangrijk. ,,De huisarts is de spil van de medische zorg. Je kunt ons werk zien als aanvullende gezondheidszorg. We werken met patiënten en cliënten die zelf actief willen werken aan gezond en vitaal zijn.”

Op 17 april van 12.00 uur tot 18.00 uur is er een open deur dag. Iedereen is dan van harte welkom.

u Gezondheidscentrum VitaVi, Hendrik van Viandenstraat 15, www.Gezondheidscentrumvitavi.nl. Algemene informatie 06-48 75 89 24.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie