Een onsje of wat meer

Nieuws

Allereerst wil ik alle lezers die mij gemaild, gebeld en op straat aangesproken hebben, bedanken voor hun lieve reacties en aardige complimentjes naar aanleiding van het, volgens velen, hartverwarmende achtergrondverhaal over burgemeesterspaar Albertine van Vliet in dit nieuwsblad van woensdag 23 december.

Voor mij was dit ook een heel speciale ervaring waar ik met veel tevredenheid op terugkijk. De Kerstdagen kijk ik echter met gemengde gevoelens op terug. Als ik mijn adem en buik inhoud, haal ik net niet het vaste broekriemgaatje, dat blijkt verplaatst. De schuld van die goed gevulde kerstpakketten. Vooral het pakket van de ROVA was overvloedig met een stuk varkensvleesrollade zo groot dat ik er speciaal een lade in het vriesvak voor moest leegmaken.

Maar ook de kerststol van mijn voetbalclubje KVVA en het kistje met wijn voor de brugwachters werd in huize De Keijzer natuurlijk bijzonder gewaardeerd.

Er was van alles teveel tijdens deze dagen. Te veel eten, te veel drinken, te veel calorieën, te veel onregelmatig snoepen, te veel zitten, te veel bankhangen en te veel sneeuw.

Maar we zijn er nog niet want deze week gaan er weer aders dichtslibben en wordt het cholesterolgehalte weer naar grote hoogtes gestuwd. Door de oliebollen, appelflappen, appelbeignets, slagroomsoesjes en oubliehoorntjes komen er zeker weer veel overtollige kilo’s bij.

Ook staat Amersfoort nu op de oliebollenkaart met een vijfde plaats voor de lelijkste oliebol! Een mooiere reclame voor je bol kun je je niet wensen, dus allemaal naar Henk’s kraam aan de Stadsring, want verder is er niks mis met zijn bolletje en met een dikke laag poedersuiker zie je er niks meer van.

Dan hebben we nog de jaarwisseling waarvan ik hoop dat die zonder afgerukte ledematen gaat verlopen maar de praktijk leert ons helaas anders.

Rest mij u nog een mooi, fijn, hondenpoepvrij, gezellig, gezond, inspirerend, vruchtbaar, stressvrij, rimpelloos, kattenpisvrij, hartelijk, griepvrij, zonnig, co2 vrij, sportief, blessurevrij, schwalbevrij, inbraakvrij, (pinpas)fraudevrij, respectvol, fatsoenlijk, bacterievrij, virusvrij en spamvrij 2010 te wensen.

Tevens wens ik dat er in dit nieuwe jaar een burgemeester komt die een exacte kopie is van onze Albertine, dat korte lontjes even tot tien tellen, dat vette bonussen worden geweigerd, dat Frans Bauer door een zware stroomstoring volledig uit beeld verdwijnt, dat die debiele maandverbandreclame streng verboden gaat worden (ook namens mevrouw De Keijzer), dat geiten, koeien, schapen, kippen en varkens nooit meer ziek mogen worden, dat Yolanthe Cabau van Kasbergen in Italië blijft en dat Catherine Keyl bij haar maar een kamer moet huren, dat er een nieuwe nummer 1 moet komen in de Top 2000, dat Jacob du Boeuff weer zo’n fantastische marathon gaat organiseren, dat het smartlappenfestival weer staat als een huis, dat festival Dias Latinos weer de hele binnenstad van Amersfoort volledig op zijn kop gaat zetten, dat Proef Amersfoort kwalitatief weer zo scoort dat er nog meer sterren worden toegekend en dat uw columnist miljonair is geworden (klein prijsje is ook goed), want we hebben van onze kinderen voor onze trouwdag (27 december) een staatslot gekregen.

Laten we tot slot hopen dat al jullie goede voornemens het nou eens langer volhouden dan, pakweg, een paar uur.

Joop de Keijzer

advertentie
advertentie