Inhaalrace Cobu Boys mislukt: 2-4

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Woudenberg had het minste last van de kou (sommige spelers speelden met handschoenen aan) en kwam goed uit de startblokken. Na een aantal door de bezoekers gemiste kansen liet Bakker zich in de negentiende minuut voor de eerste keer gelden. Hij profiteerde van een fout van Cobu Boys doelman Robin van Andel. De vervanger van Stanley Lans deponeerde de bal in de voeten van Bakker die geen moment aarzelde en vanaf een meter of tien doeltreffend uithaalde: 0-1.

AMERSFOORT - Bijna was Cobu Boys er zaterdag in de streekderby tegen Woudenberg in geslaagd een achterstand twee keer weg te werken. Kevin Bakker, met vier doelpunten de gevierde man in de Woudenbergse formatie, gooide echter roet in het eten. Daardoor mislukte de inhaalrace van de Amersfoorters en moesten zij uiteindelijk met een 2-4 nederlaag genoegen nemen. door Balt Gmelig

Op dat moment een verdiende voorsprong voor de gasten die in de eerste 45 minuten weinig van de Amersfoorters te vrezen hadden. Pas na een half uur kon de eerste serieuze doelpoging van de thuisclub genoteerd worden. Alwin de Vries die van interim-trainer Jan van Leijenhorst de kans kreeg zijn debuut in de hoofdmacht van Cobu Boys te maken en dat niet onverdienstelijk deed, zorgde voor het eerste gevaar in de Woudenbergse achterhoede. De door de spits ingeschoten bal vormde echter een te gemakkelijke prooi voor doelman Sjoerd Versteeg.

De productieve Bakker liet de meegereisde aanhang van Woudenberg meteen na de start van de tweede helft opnieuw juichen. Met een fraaie stiftbal passeerde hij Van Andel opnieuw: 0-2.

De wedstrijd was echter nog niet beslist. In de 66e minuut verkleinde Damion Dekkers, tot nu toe dit seizoen goed voor één doelpunt, de achterstand en leek een goed resultaat voor Cobu Boys nog mogelijk. De invaller zag de bal na een confrontatie met Versteeg tot zijn eigen verbazing in het lege doel belanden, een meevaller voor de thuisploeg: 1-2.

Daarmee was de spanning in de vooral na rust amusante ontmoeting terug. Van Leijenhorst gebruikte na rust de drie maximaal toegestane wissels en bracht ook zijn zoon Manolo in het veld. De spits had door ziekte nauwelijks kunnen trainen en stond daarom niet in de basiself. De gevaarlijke momenten stapelden zich op. Wessel Schmidt was in de 74e minuut met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker.

Bakker weigerde echter mee te werken aan een goed resultaat voor Cobu Boys en scoorde in de 77e minuut zijn derde treffer. Van Andel kreeg de door Joey Hendriks ingeschoten bal niet goed onder controle waarna het voor Bakker een koud kunstje was om het leer in het lege doel te deponeren: 1-3. Meteen na de aftrap antwoordde Dekkers (2-3) maar daarna was de koek op, zeker na een rode kaart (twee keer geel) voor Cobu Boys verdediger Bob van Zoeren. In de 89e minuut bepaalde Bakker de eindstand op 2-4.

,,Wij zijn voetballend beter dan Cobu Boys”, vond Woudenberg trainer Steef van den Oosterkamp. ,,Ik had wel meer strijdlust van ze verwacht. Wij speelden ook niet best maar wij winnen wel.”