1-0 en 3-1 Mohammed Ozturk, 2-1 Apos Dogan

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vijfdeklasser HVC heeft zich zondag voor eigen publiek niet door hekkensluiter BVV’31 laten verrassen. Met 3-1 bleven de Amersfoorters de formatie uit Blaricum de baas. Omdat koploper Faja Labi ook geen misstap maakte, blijft het verschil tussen de twee kampioenskandidaten drie punten.

HVC moest op een moeilijk bespeelbaar hoofdveld alle zeilen bijzetten om BVV van zich af te schudden. Na een aantal gemiste kansen opende Mohammed Ozturk in de twaalfde minuut toch de score: 1-0. Lang bleef die stand niet op het scorebord staan. HVC doelman Paul Fokkens acteerde niet sterk bij de gelijkmaker van de bezoekers in de 19e minuut: 1-1. HVC had even wat tijd nodig om de gasten opnieuw op achterstand te zetten. In de 41e minuut bezorgde Apos Dogan zijn ploeg een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft waren er voor beide teams genoeg kansen om te scoren maar was het alleen Ozturk die doel trof: 3-1. Een speler van BVV kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart voorgeschoteld na een overtreding op Dogan.