Winst korfballers Soesterkwartier

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na een intensief oefenprogramma werd door de korfballers van Soesterkwartier afgelopen zondag de eerst wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen gespeeld. In sporthal Nieuwland was daarbij Wesstar de tegenstander. De sfeer zat er al direct bij aanvang van de wedstrijd goed in en vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Amersfoorters met gepassioneerd aanvalsspel van start. Het was Amanda Gerritsen die vanuit een vrije bal de 1-0 in de korf poneerde en kort daarop schoot Rene Fokkema de 2-0 binnen. Ook het volgende aanvalsvak liet van zich horen en zien en wist door doelpunten van respectievelijk Patrick Winter (3-0) en Wendy van Vulpen (4-0) de voorsprong te verdubbelen. Alhoewel Wesstar in de eerste helft nog wel wat terug kon doen, bleef Soesterkwartier de voorsprong behouden en eindigde de eerste helft in 8-5. Tijdens de rust maande Soesterkwartier coach Joop Scholte zijn spelers tot meer overzicht in de tweede helft, waarbij de ruimtes meer benut moesten worden en het gretige Wesstar vanzelf moest komen. Aan die wijze woorden werd dan ook gevolg gegeven met als resultaat een 13-7 voorsprong halverwege de tweede helft. Toch gaf de ploeg uit Westervoort zich niet zomaar gewonnen en bleef knokken voor een beter resultaat. Maar Soesterkwartier behield de rust en het overzicht en won uiteindelijk verdiend met 15-11. Een prima start in de zaalcompetitie.

Doelpunten Soesterkwartier: Dennis Lijnsveld 4, René Fokkema 4, Amanda Gerritsen 3, Patrick Winter 3 en tenslotte Wendy van Vulpen 1 keer.