1-0 Ronald Kemp

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VVZA is de eerste Amersfoortse club die al vroeg in het seizoen in de prijzen is gevallen. Daarvoor had de formatie van trainer Piet Rigter geen driepunter nodig, zondag in het thuisduel tegen Sporting. De eerste periodetitel voor de Emiclaerbewoners was vorige week al een feit geworden omdat naaste concurrent Waterwijk van de KNVB één punt in mindering had gekregen.

VVZA bleef Sporting met gering verschil (1-0) de baas en hield de naaste achtervolgers daarmee op ruime afstand (minimaal vier punten). Na een eerste helft waarin VVZA verzuimde drie grote kansen te benutten, viel de winnende treffer pas tien minuten voor het einde van het tweede bedrijf. Ronald Kemp frommelde de bal in het doel van de bezoekers: 1-0.

In de voorlaatste minuut kreeg Sporting nog een ideale kans op de gelijkmaker. De bezoekers zagen vanaf elf meter echter geen kans VVZA doelman Werner Rijk te passeren. Een tegenvaller voor de thuisclub was de rode kaart (twee keer geel) die spits Barry Smeeing in de slotfase moest incasseren.