Knappe prestatie van verzwakt KVVA

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Struijk, tegenwoordig ook wel Piet Puzzel genoemd, moest opnieuw flink improviseren om tegen het sterke AS’80 een representatief team op de been te kunnen brengen. De geplaagde oefenmeester miste bijna een half elftal voor de strijd tegen de Almeerders. De belangrijkste afwezige was spits Herman Struijk die deze week terugkeert van een vakantie op Aruba.

AMERSFOORT - Met veel invallers is KVVA er zondag in geslaagd het sterker geachte AS’80 op een nederlaag te trakteren. Jurgen Bergwijn, voor het eerst dit seizoen in de basiself van trainer Piet Struijk, kon zijn ploeg aan een knappe overwinning op de Almeerders helpen. Halverwege de tweede helft haalde de aanvaller uit voor de enige treffer in het duel aan de Dollardstraat. door Balt Gmelig

Een meevaller voor Struijk was de beschikbaarheid van de aanvallers Jurgen Bergwijn en Jan Struijk. Zij waren hersteld van langdurige blessures. Bergwijn startte in de basiself, Struijk verscheen later in het veld.

Met Phillip Struijk als een betrouwbare laatste man bleef de defensie van KVVA de gehele wedstrijd knap overeind. Veel kansen kregen de bezoekers niet. Alleen in de 25e minuut leek het toch fout te gaan. Door een afstandschot op de lat ontsnapte KVVA aan een achterstand.

Daarna liet ook de thuisploeg enkele scoringsmogelijkheden onbenut. Bergwijn had twee goede acties in huis maar die leverden geen doelpunt op. Chris Metaal liet zich ook gelden. Met een knap genomen vrije trap nam hij de doelman van AS’80 onder vuur. De bal vloog echter rakelings over het doel van de bezoekers.

Na rust maakte Jan Struijk zijn opwachting in het elftal van KVVA. De kleine aanvaller had vier weken niets gedaan. Na een minuut of twintig moest een speler van AS’80 met een rode kaart (twee keer geel) het veld verlaten. Een meevaller voor de Amersfoorters die van dat voordeel ook wisten te profiteren.

Halverwege het tweede bedrijf zette Metaal invaller Struijk aan het werk. De spits passeerde een stuk of drie tegenstanders waardoor hij de achterlijn kon halen. Bergwijn ontving vervolgens de bal en schoot het leer tussen twee verdedigers door in het doel van AS’80: 1-0.

De winst was met die treffer natuurlijk nog niet binnen voor de Amersfoorters die het nog zwaar te verduren kregen. De Almeerders gaven zich zeker niet gewonnen en drongen ook flink aan.

De verdediging van KVVA moest, onder leiding van Phillip Struijk, alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. De naar schatting 400 toeschouwers kregen een spannende slotfase te zien. Vooral de aanhangers van de thuisclub maakten nog benauwde momenten mee.

AS’80 kreeg ook wat kansjes maar die vormden voor KVVA doelman Eelco van Norden geen probleem. ,,De zaak zat achterin goed dicht, “ zei een gelukkige Phillip Struijk na het laatste fluitsignaal. ,,We hebben heel weinig weggegeven. Ik had ook mijn geluksdag. We hebben de wedstrijd uiteindelijk op wilskracht gewonnen.”