Oudste whisky blijft waarschijnlijk dicht

29 september 2009 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - De kans is groot dat de oudste en duurste fles whisky ter wereld voorlopig toch dicht blijft. Er zijn nog te weinig geïnteresseerden.

Directeur Han van Wees van de Amersfoortse Drankenhandel Van Wees heeft uit zijn privécollectie een fles Springbank uit 1919 ter beschikking gesteld voor een proeverij. Die zou worden gehouden op 4 oktober tijdens het Pot Still Festival in Amersfoort. Voorwaarde is wel dat er dertig deelnemers worden gevonden die elk 1250 euro voor een glaasje van 20 cl whisky willen neerleggen. ,,En dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken", zegt pr-medewerker Jan Beek. ,,We hebben officieel slechts één aanmelding binnengekregen. Wel zijn er nog enkele andere geïnteresseerden, maar die hebben zich nog niet vastgelegd."

Beek kijkt desalniettemin met veel plezier terug op de actie. ,,Het was een heel leuke stunt, waarop we ontzettend veel reacties hebben gehad. Maar er is toch sprake van een economische crisis, misschien heeft dat er mee te maken. De prijs is ook niet niets. Bovendien kan het zijn dat de te verwachten mediaaandacht serieus-geïnteresseerden heeft afgeschrokken."

In plaats van de fles uit 1919 zal Han van Wees drie andere flessen Springbank openen. ,,Dat zijn drie flessen die ook uit zijn privécollectie komen en uit de jaren '60 stammen. Die proeverij is ook heel bijzonder, maar de prijs zal aanzienlijk lager liggen."

Opgeven voor de proeverij met de fles Springbank uit 1919 kan overigens nog steeds, via info@vanweesholland.com.

Het Pot Still Festival vindt plaats op 2, 3 en 4 oktober in ‘Het Klooster’ aan de Daam Fockemalaan 10. Zie voor meer informatie www.potstillfestival.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie