Slechte start CJVV in derde klasse

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Vijf jaar geleden acteerde CJVV voor het laatst in de derde klasse. Na het seizoen 2003/2004 waarin CJVV ook voor de laatste keer de degens met de winnaar van zaterdag kruiste, promoveerde de zaterdagclub via de nacompetitie naar de tweede klasse. De twee ontmoetingen tegen Jonathan waren toen goed voor vier punten (1-1 en 3-1). Voor de nederlaag destijds in Amersfoort revancheerde Jonathan zich nu.

AMERSFOORT - De hernieuwde kennismaking met de derde klasse is CJVV slecht bevallen. Op de openingsdag van de nieuwe competitie kregen de gedegradeerde Amersfoorters zaterdag op eigen veld een pak slaag (1-4) van Jonathan. ,,Wij waren gewoon te zwak vandaag”, was de eerste reactie van Milas Hietkamp, maker van de enige treffer voor de thuisclub. door Balt Gmelig

De ploeg uit Zeist liet er op sportpark Vermeerkwartier geen gras over groeien. Al snel werd duidelijk dat de vernieuwde formatie van de nieuwe trainer Jos Krikke een moeilijke middag tegemoet zou gaan. De gasten hadden er nog geen half uur voor nodig om de thuisclub op een onoverbrugbare achterstand (0-3) te zetten. Pas na rust kon CJVV iets terugdoen maar verder dan een doelpunt van Milas Hietkamp kwam de ploeg niet.

‘Slecht begin’

,,Een slecht begin van de competitie”, zei Hietkamp na de ruim 90 minuten durende voetballes van de bezoekers. De aanvaller zag echter ook positieve kanten aan de forse nederlaag. ,,Het kan nu alleen maar beter worden.”

Met een bijna volledig vernieuwde formatie die bovendien vakantievierder Jasper Blokland moest missen, kon CJVV vooral in de eerste helft geen potten breken. Na een kwartier lag de eerste bal al in het net achter Arjen Nawijn. De doelman had geen schijn van kans toen plotseling twee tegenstanders voor hem opdoken. Een van de twee was Wilco Valkeneer. Hij kon de bal ongehinderd in het doel deponeren: 0-1.

De tweede tegenvaller voor de thuisclub kon al acht minuten later worden genoteerd. Stefan de Bree stond bijna op de doellijn om de bal tegen de touwen te kunnen schieten. Amper twee minuten na die tweede treffer was ook nummer drie een feit. Robert van Veldhuizen wist Nawijn ook te passeren: 0-3.

Pas daarna kon de eerste kans voor CJVV worden genoteerd. In de 30e minuut verscheen Hietkamp alleen voor Jochem van Rijn. De doelman van Jonathan liet zich echter niet passeren. ,,Ik schoot de bal best aardig in maar met te weinig overtuiging”, zei Hietkamp.

Na rust bood CJVV de gasten beter partij. Het snelle antwoord van Jonathan op de treffer van Hietkamp betekende echter de genadeklap voor CJVV. Twee minuten na de 1-3 zorgde Veldhuizen weer voor een verschil van drie doelpunten: 1-4.