Amersfoorts elftal in de maak

12 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben via André Hielckert bij het Amersfoorts kampioenschap betrokken”, vertelt de oud-trainer en oud bestuurslid technische zaken van Cobu Boys. ,,Ik vond dat ik dat aan hem verplicht was, nadat ik hem had voorgesteld om als voorzitter van Cobu Boys zitting te nemen in de organisatie van het AK. Ondanks dat ik altijd een fervent tegenstander was van de AK met als reden dat het toernooi altijd aan het einde van het seizoen werd gespeeld en ik daar als trainer nooit aan mee wilde doen. Nu het toernooi in het begin van het seizoen wordt gespeeld, wat ik altijd heb voorgesteld, moet je het een kans geven, ook ik. Als achteraf blijkt dat een organisatie wil luisteren naar de kritiek die er altijd geweest is, dan is het alleen maar toe te juichen dat er veranderingen zijn aangebracht. Of dit de goede formule is, zal pas later blijken.”

Snijders met scouts aan de slag tijdens AK AMERSFOORT - Met een andere opzet van het Vathorst Amersfoorts Voetbalkampioenschap (AK), komende zaterdag van start op de velden van VOP, hopen de organisatoren ook de mensen te overtuigen die jarenlang voor het AK niet warm waren te krijgen. Rob Snijders, met ingang van het komende seizoen de nieuwe trainer van De Posthoorn, behoorde tot die groep maar hij kijkt daar nu anders tegen aan. De Amersfoorter is zelfs nauw betrokken bij het toernooi.

door Balt Gmelig

Snijders, ooit profspeler van het ter ziele gegane SC Amersfoort, gaat zich bezighouden met het samenstellen van een Amersfoorts elftal. ,,Ik heb wat voorstellen gedaan over het formeren van een Amersfoorts elftal. Dat moet op een eerlijke en reële manier gebeuren. Omdat ik als scout werkzaam ben voor Vitesse, heb ik aan vijf collega’s gevraagd om bij het AK te komen scouten. André heeft dit ter sprake gebracht bij de organisatie van het AK waarna ik een en ander mocht gaan uitwerken. We gaan het als volgt doen. Elke wedstrijddag staan de scouts bij de wedstrijden te kijken en geven zij de spelers die zich in de kijker spelen, aan mij door. De scouts kennen geen enkele speler van de deelnemende verenigingen en hebben dus geen voorkeur. Dit om vooroordelen voor te zijn.”

,,Aan het einde van het toernooi worden er zo’n achttien spelers geselecteerd. Er moet wel verplicht één speler uit elke vereniging afkomstig zijn, aangevuld met natuurlijk de uitblinkers op het toernooi. Zodoende is elke club in het Amersfoorts elftal vertegenwoordigd. Daarna word er met die geselecteerden een wedstrijd gespeeld, op een nog nader te bepalen datum tegen een gerenommeerde club. Hoe dat er uit gaat zien, zit nog in de pen. Daar ben ik al druk mee bezig en moet natuurlijk een verrassing worden.”

,,Het Amersfoortse elftal moet in de toekomst de uitstraling worden van het voetbal in en rond onze mooie stad op een goede en positieve manier. Dat moet de aantrekkingskracht en de motivatie worden voor de voetballende jeugd in de stad. Ook is het te hopen dat de verenigingen in Amersfoort nu eens op één lijn gaan zitten met dezelfde doelstelling, het Amersfoortse voetbal weer op de kaart zetten”, aldus Snijders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie