Wandelen rondom de toren

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - 'Rondom de toren' is een speciale, nieuwe stadswandeling door Gilde Amersfoort. De wandeling kan worden gemaakt op afspraak voor groepen van minimaal acht personen, maar ook individueel op woensdagmiddagen vanaf 14.00 uur. De wandeling start bij Stadscafé de Observant en eindigt bij café-restaurant Queens op de Groenmarkt. Daar ontvangen deelnemers een drankje, het Onze Lieve Vrouwtje (koekje) en een certificaat. Bovendien kan het boekje ‘Amersfoort Pelgrimsstad” van Ludo Jongen worden gekocht voor € 7,50. Hierin zijn alle verhalen nog eens na te lezen.

De wandeling heeft alles te maken met de vele mirakels waar Amersfoort om bekend stond en staat. De Onze Lieve Vrouwetoren is sinds 550 jaar beeldbepalend voor de stad. De toren werd gebouwd ter ere van een Mariabeeldje dat in 1444 onder het ijs uit de stadsgracht is gevist. Het kwam daarna terecht in de Onze Lieve Vrouwekapel. Er werd beweerd dat dankzij het beeldje allerlei wonderen plaatsvonden in Amersfoort. De roem van dit wonderbaarlijke beeldje verspreidde zich tot ver buiten de stad. Van het offergeld is de Onze Lieve Vrouwe Toren gebouwd.

Ter gelegenheid van Amersfoort 750 is rondom de mirakels en de locaties die daarmee te maken hebben een wandeling samengesteld. Er is ook een boekje uitgebracht ‘Amersfoort Pelgrimsstad’. Hierin zijn alle verhalen nog eens na te lezen.

Kosten: € 7,50 voor volwassenen. Kinderen betalen € 5,00. Reserveren kan bij kantoor Gilde Amersfoort, Groenmarkt 19, telefoon 033-4722236. Het kantoor is geopend en telefonisch bereikbaar op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie