‘Dit ontbrak nog in Amersfoort’

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,De schilders zijn echt net naar huis, de bar is pas gisteren geplaatst en die naambordjes daar op de deuren zijn nog maar een uur geleden bevestigd”, verklapt hotelmanager Tilly Huurnink lachend in de lobby van het hotel, waar ze de nieuwsgierige gasten vriendelijk ontvangt voor de sneak preview. Voor de bezoekers ziet het er allemaal al keurig uit, maar Huurnink weet dat nog heel veel kleine en grotere dingen moeten gebeuren voor de opening op 31 maart. ,,Maar”, verzekert ze, ,,de planning is gewoon heel strak, we zijn dat ook gewend en gaan het allemaal gewoon op tijd halen.”

NH hotel al heel even open voor nieuwsgierigen AMERSFOORT - Amersfoort is een hotel rijker, en niet zomaar eentje. De Spaanse keten NH (Navarra Hoteles) heeft zich met een modern en luxe viersterren hotel aan de Stationsstraat gevestigd. Hoewel bouwvakkers nog dagelijks druk in de weer zijn met de laatste loodjes, en de deuren pas volgende week dinsdag opengaan, konden geïnteresseerden donderdagmiddag alvast een kijkje achter de schermen nemen.

door André van der velde

De manager is duidelijk in haar nopjes met het hotel, dat 114 kamers en 7 conferentiezalen telt en het 35ste NH hotel in Nederland is. ,,Wij liggen strategisch en uniek: dichtbij de binnenstad en het station. En”, vervolgt ze, ,,er is ook groei in de hotellerie, zeker op lange termijn.”

Vooral vertegenwoordigers van bedrijven uit Amersfoort zijn op de ‘sneak’ afgekomen. Een van hen is marketingmanager Marloes Wieland van kantoorinrichter Rohde en Grahl, die gevestigd is op bedrijventerrein De Hoef. ,,We hebben geregeld gasten uit het buitenland en als je ze een nachtje ergens onder wil brengen, moet je er wel voor zorgen dat het bij je bedrijf past. Ze moeten niet in een of ander vaag hotel terechtkomen, maar iets dat echt kwaliteit uitstraalt. En dat ontbreekt in Amersfoort. Goed, je hebt het Berghotel, maar dat is ver van het centrum en het station.”

Na een korte toespraak van Huurnink trekken de belangstellenden in kleine groepjes door het gebouw, elk begeleid door een medewerker met een genummerde bouwhelm.

Uiteraard worden de kamers bekeken: standaardkamers vanaf 140 euro per nacht en executive kamers met meer ruimte en meer licht vanaf 160 euro per nacht. Ze zijn tegelijkertijd warm en strak ingericht. Op de eerste verdieping bevinden zich ook vijf vergaderzalen, die allemaal genoemd zijn naar Spaanse steden en streken. Monika Pecak van ziektekostenverzekeraar Agis inspecteert ze aandachtig. ,,We zijn hier vooral vanwege de vergaderruimtes”, vertelt ze. ,,Agis en Achmea zijn samengegaan, en dat betekent dat in ons kantoor aan de Van Asch van Wijckstraat nu zo’n 1400 mensen werken. Als we met externen of met grote groepen willen vergaderen, komen we zalen tekort. Nu kunnen we ze eventueel hier kwijt”, zegt ze tevreden. ,,Het is mooi hier, prima.” Haar collega Truus Blankensteijn knikt instemmend. De sfeer van het hotel bevalt haar. ,,Het moet natuurlijk nog nog gaan leven, maar het is mooi strak en het zijn mooie kleuren.”

uIn april en mei geldt een speciaal kennismakingstarief: een tweepersoonskamer kost dan 69 euro per nacht, inclusief ontbijt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie