Mooie overwinning dames Crackerjacks

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Crackerjacks begon moeizaam aan de wedstrijd, waarbij er aanvallend wel goed werd gepassed, maar waar de ballen absoluut niet goed werden afgemaakt. Ook in de verdediging liet Amersfoort wat steken vallen, waardoor Lokomotief een kleine voorsprong kon opbouwen. Maar met fraaie scores van Crackerjacks center Josien Eijbergen kon de thuisploeg de stand weer gelijk trekken, waardoor het eerste kwart werd afgesloten met 12-12. Het tweede kwart begon Amersfoort ijzersterk met Noortje van Scharrenburg en Rita Ahlers in de hoofdrol. De gasten uit Rijswijk waren in die fase volkomen de weg kwijt, waardoor Crackerjacks een voorsprong van 12 punten kon opbouwen. Maar maarmate het tweede kwart vorderde, verslapte Crackerjacks met als gevolg een sterk terugkomend Lokomotief dat aan het einde van dat kwart de achterstand kon verkleinen tot drie punten (34-31). In het derde kwart schroefde Crackerjacks het tempo op ,waarbij met goed aanvalsspel veelvuldig gescoord werd door o.a. Siska van Apeldoorn, Josien Eijbergen en Jos Booster. Rijswijk kwam er niet meer aan te pas mede door uitstekend verdedigend werk van Rita Ahlers en kwam maar liefst acht minuten lang niet meer aan scoren toe. Met een fraaie driepunter in de laatste minuut van het derde kwart bracht van Scharrenburg de stand op 59-35. Deze ruime voorsprong kwam vervolgens in het vierde en laatste kwart ook niet meer in gevaar. Lokomotief probeerde het nog wel, maar werd op alle fronten door de Amersfoortse dames de les gelezen. Toch verslapte Crackerjacks in de laatste fase van de wedstrijd enigszins (concentratie?), waardoor de gasten uit Rijswijk uit een aantal vrije worpen toch nog wat aan de grote achterstand konden doen. Maar meer als dat zat er eigenlijk niet meer in en met afsluitende acties en de daarbij behorende scores van o.a. van Apeldoorn en Jackelien de Vries, stond er na vier kwarten een alleszeggende en uitermate verdiende 82-55 op het scorebord. Een prima overwinning in een bij vlagen uitermate spannende wedstrijd.

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks deden afgelopen zaterdag goede zaken in eigen huis goede zaken. Tegenstander Lokomotief uit Rijswijk werd daarbij met de sprekende cijfers van 82-55 eenvoudig aan de kant gezet.

Scores Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 20, Siska van Apeldoorn 17, Josien Eijbergen 12, Rita Ahlers 10, Jos Booster en Jackelien de Vries 7, Marjolein Fransen 6 en Michella van de Kleij 3.