MIA verslaat koploper Woudenberg

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Het was afgelopen weekend MIA’s eerste returnwedstrijd in thuishal De Bokkeduinen in de 2e klasse van de zaalcompetitie. De ploeg maakt moeilijke tijden door met wisselvallig en soms zelfs inspiratieloos spel. Toch bleek de week er voor tegen het Haarlemse Rapid dat er wel degelijk een flinke dosis werklust en beleving in de ploeg zit. Toen ontbrak echter de nodige scherpte in de afronding en zette MIA de wedstrijd niet volledig naar eigen hand. Tegen Woudenberg vielen de puzzelstukjes allemaal op de juiste plek. De eerste minuten oogden onwennig en waren in het voordeel van de Woudenbergers. Al snel stond er een 0-2 achterstand op de scoreborden, maar na een 2-4 tussenstand raakten de Amersfoorters op dreef. In één ruk was de stand gelijk en met onder andere een paar zuivere schoten van Eline van Ballegoijen, stootte de ploeg door naar een 7-4 voorsprong. Woudenberg kwam de rest van de eerste helft niet meer aan spelen toe. MIA daarentegen, verrast door het eigen veldoverwicht, voelde zich aangespoord om juist een tandje bij te schakelen. Vol strijd gingen de MIAnezen verdedigend duels aan en wonnen ook de meeste. Aanvallend werd gemakkelijk gescoord, waarbij MIA ten opzichte van voorgaande weken nu weinig moeite had met de afronding. De 11-7 ruststand was dan ook zeer terecht. De tweede helft begonnen de nodige krachtsinspanningen echter hun tol te eisen. Het Amersfoortse spel vertraagde en de verdediging verslapte hier en daar. De gasten uit Woudenberg kwamen dan ook het beste uit de kleedkamer en slopen tot op één punt dichterbij. Maar tot grote vreugde van het luidruchtige thuispubliek bouwde MIA de 12-11 voorsprong in enkele minuten uit tot 16-11. Verdedigend had MIA moeite de scores van de gasten binnen de perken te houden, maar aanvallend waren de Amersfoorters simpelweg niet bij te benen. Met name Roy Staal, ditmaal met verve ondersteund door oudgedienden als Harm-Jan van Sloten en Joachim Terra, imponeerde in aanvallend opzicht door zijn trefzekerheid. Met maar liefst acht doelpunten werd hij dan ook topscorer van de wedstrijd. De laatste minuten probeerde de thuisploeg het spel gecontroleerd uit te spelen. De verdediging toonde de nodige haarscheuren, maar aanvallend werd ook in een lager baltempo de korf nog steeds vaak gevonden. De Woudenbergers waren gebroken en MIA werd de glorieuze winnaar van dit belangrijke treffen. Komend weekend kan MIA haar nieuwe klassering verstevigen door te winnen van het als laatst geklasseerde NOVA. Daarbij moeten de Amersfoorters, net als afgelopen zaterdag, het uiterste uit zichzelf en de ploeg halen teneinde lijfsbehoud in de 2e klasse veilig te stellen. “ Deze overwinning van formaat biedt in elk geval het nodige vertrouwen; nét wat de ploeg op dit moment nodig heeft”, aldus een tevreden coach Coen Wilders. Doelpunten MIA: Roy Staal 8, Remco van Woudenberg 5, Eline van Ballegoijen 3, Maurice van Rossum 3, Ilse van Rooijen 2 en Dorien van Ettekoven 1.

Korfballers overtreffen ook zichzelf AMERSFOORT - Met een onverwachte, maar minstens zo verdiende overwinning op koploper Woudenberg, nestelde MIA zich in de middenmoot van de tweede klasse. Vooral tot groot genoegen van de spelers, coaches én de vele supporters sloten de Amersfoortse korfballers deze passievolle strijd af met een eindstand van 22-17.