De Saffraan is genieten op het water

Nieuws

Het maidenjaar van De Saffraan zit er op. Het restaurantschip begint steeds meer bekendheid te genieten onder de culinaire fijnproevers van Amersfoort. Dat is dan ook geen wonder want Van Wechem en Korteschiel verdienden hun sporen bij De Librije en namen al hun kennis en kunde mee naar De Saffraan.

Een bezoek aan De Saffraan is al een feestje maar om het verblijf van de gasten nog prettiger te maken, is er op het dek een terras gecreëerd. ,,Het nieuwe terras is een heerlijk plekje voor de lunch, zeker wanneer straks de zeilen worden geïnstalleerd, dan zit je fijn in de luwte”, vertelt Korteschiel. ,,Het dekterras is ook uitstekend geschikt, om voorafgaand aan het diner, te genieten van een aperitief of een amuse.”

De Saffraan serveert van woensdag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur tot 14.00 uur

‘s middags een lunch. Korteschiel: ,,Toen bleek dat er in Amersfoort behoefte was aan een kwaliteitslunchplek, hebben we daar direct op ingehaakt. Voor de lunch maken we gebruik van dezelfde kaart als voor het diner. Daarnaast hebben we een speciaal twee gangen lunchmenu. We serveren dan twee gerechten van de kaart in kleinere porties. In principe is het niet nodig om voor de lunch te reserveren.”

Van buiten oogt het restaurantschip misschien niet zo groot, benedendeks herbergt zij een zee van ruimte. Natuursteen, crèmetinten en een zee van licht door de patrijspoorten kenmerken het interieur. Het schip biedt plaats aan ongeveer 45 tot 50 gasten. Korteschiel: ,,De Saffraan is ook heel geschikt voor groepen, vanaf tien personen, die in een intieme omgeving af willen spreken. Desgewenst is het schip ook in haar geheel af te huren. Er is veel mogelijk, we zijn flexibel.”

Het surprisemenu van De Saffraan is inmiddels beroemd onder de liefhebbers. ,,Bij dat menu laat de chef-kok zijn fantasie helemaal los”, aldus Korteschiel. ,,Gasten komen er speciaal voor.” In de loop van het jaar is de wijnkaart van De Saffraan drastisch uitgebreid. Daarbij zijn de smaak en de wensen van de gasten leidend geweest. ,,Alles voor de gast”, legt Korteschiel uit. ,,Wij willen hen een warm huiskamergevoel geven: je kunt hier gewoon om het zout vragen, net als thuis.”

u Restaurantschip De Saffraan

Kleine Koppel 3

Telefoon 033 4481753

www.desaffraan.nl

advertentie