Fulmen Fidelitas op schot tegen Lelystad

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Al kort na aanvang van de wedstrijd was duidelijk dat Fidelitas er zin had. Met aanvallend en temporijk spel werd Lelystad veelvuldig teruggedrongen in de eigen verdediging, met als gevolg fraaie doelpunten aan Amersfoortse zijde. Toch konden de dames uit Lelystad nog enige tijd aanklampen en werd de wedstrijd eigenlijk na rust pas beslist in het voordeel van Fulmen Fidelitas. Door deze overwinning nestelden de Keistad dames zich vaster in de kop van het klassement. Een titel zal er dit jaar niet inzitten daar Nijenrodes uit Breukelen met een straatlengte voorsprong de ranglijst aanvoert.

AMERSFOORT - In sporthal Zielhorst ontvingen de handbaldames van Fulmen Fidelitas afgelopen zondag de dames van Lelystad. In een temporijke wedstrijd tussen de nummers drie en vier in de derde klasse, was het Amersfoortse team verreweg de betere en won vrij eenvoudig met 22-16.

Heren Omega - ASC ‘91 (14-24)

De handbalheren van ASC ‘91 traden afgelopen zondag aan in de uitwedstrijd tegen Omega, die net onder de Amersfoortse formatie stond geklasseerd in de derde klasse. Het beloofde dus een bijzonder interessant te gaan worden. Zonder de afwezige André van de Hoef aan Amersfoortse zijde begon de wedstrijd stroef en kwamen beide ploegen moeizaam in hun ritme. Nadat Omega was uitgelopen naar een stand van 5-2 sloeg bij de Amersfoortse handbalformatie de vonk over, nam ASC ‘91 het initiatief en bereikte met snel en doeltreffend spel een ruststand van 8-11. In tegenstelling tot de eerste 30 minuten startte ASC aan het begin van de tweede helft uiterst voortvarend en vergrootte de opgebouwde voorsprong naar 10-16. Vervolgens kende het team een korte periode waarin de ploeg minder geconcentreerd de bal rond liet gaan, wat Omega in de gelegenheid stelde om terug te komen tot 13-16. Maar het laatste kwartier van de wedstrijd was ASC ‘91 weer helemaal bij de les en speelde ijzersterk. Met solide keeperswerk van de Amersfoortse goalie Nico van Dijk en een goed georganiseerde verdediging, kwam Omega niet meer tot scoren. Aanvallend overklaste Amersfoort de tegenstander met als gevolg een serie doelpunten van zowel Cor Kemmer als Jan Willem van Essen en een meer dan verdiende einduitslag van 14-24.