Goede competitiestart turndames GymXL

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

In de ochtend waren de instappers (8 jaar) aan de beurt en voor GymXL waren dat Nina Roelandschap, Marit Zinnemers en Shanice Maarschalkerweerd. Alle meiden lieten een goede oefening zien, ondanks de zenuwen die bij deze eerste wedstrijd een rol speelden. Zowel op het onderdeel vloer als sprong ging het uitstekend en op de brug en de balk werd eveneens goed gepresteerd, waardoor de prijsuitreiking een Amersfoorts onderonsje werd met brons voor Shanice, zilver voor Marit en een prachtige gouden medaille voor Nina Roelandschap. In het middagprogramma streden vijf andere GymXl meiden, waaronder Suzanne Gerritsen en Sabine de Jong, die beiden uitkwamen in de pupillencategorie (9 jaar) op niveau 10. Ze kenden behoorlijke concurrentie van de meiden van DOS Vianen en ondanks dat er goed werd geturnd, bleken medaille plaatsen er net niet in te zitten. Maar met een vijfde en zevende plaats was er toch genoeg reden voor optimisme. In de categorie senioren kwamen Annemieke Bomhoff, Mayke Eichholtz en Silvia van Wijk uit op niveau 6. Er waren maar liefst 33 deelneemsters in de strijd wat de nodige concurrentie teweeg bracht. Bomhoff turnde een zeer fraaie brugoefening, waarvoor ze een hoge waardering kreeg van de jury (9.100). Van Wijk blonk uit in de balkoefening en behaalde daar een prachtige score van 9.250. Beide dames vielen door deze resultaten in de prijzen, waarbij het zilver was weggelegd voor van Wijk en waarbij het goud verdween om de hals van Bomhoff. Mayke Eichholtz turnde een zeer fraaie en originele oefening op de vloer, maar liet bij het onderdeel balk net teveel puntjes liggen, waardoor ze uiteindelijk op een elfde plaats eindigde. Al met al een zeer geslaagde eerste wedstrijd voor de 4e divisie turnsters.

AMERSFOORT - Op de onlangs gehouden eerste wedstrijden in de 4e divisie in Amersfoort, behaalden de turndames van GymXL de nodige successen en begon het seizoen voor deze bloeiende turnvereniging voortvarend.

door Huub van Aerssen

Naast deze sportsuccessen kende GymXl nog een heuglijk feit. De turnvereniging kende de informele toezegging dat het nog een jaar langer mag toeven in de Van Bekkumhal in Hooglanderveen. De deadline ligt nu op januari 2009 en het wachten is allen nog op de schriftelijke bevestiging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie