Gemeente wil nieuwbouw scouting Mondriaan

Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente wil een subsidie geven van 185.000 euro voor nieuwbouw op het terrein van scouting Mondriaan. De kosten voor een nieuwe accommodatie bedragen 550.000 euro. De Stichting Scouting Mondriaan gaat zelf 370.000 euro bijdragen aan de nieuwbouw.

De scoutinggroep, die ongeveer 200 leden heeft, is sinds 1950 gehuisvest in het bosgebied Bokkeduinen en maakt gebruik van drie oude gebouwtjes. Deze zijn sterk verouderd en moeten worden opgeknapt. Als de bestaande opstallen (335 m2) worden gesloopt komt er één nieuw gebouw van 540 m2 voor in de plaats.

De uitbreiding van het scoutinggebouw is volgens het scoutingbestuur nodig vanwege de voortdurende groei. Op dit moment staan er 35 personen op de wachtlijst bij scouting Mondriaan. Ook steeds strenger wordende eisen op het gebied van Arbo, brandweer en Scouting Nederland spelen een rol bij de noodzaak van de nieuwe huisvesting.

Naast de eigen scouting-activiteiten zullen in het nieuwe gebouw ook enkele bij scouting passende activiteiten worden toegestaan. Daarbij wordt gedacht aan schoolkampen, werkweken en dergelijke. Verhuur levert extra inkomsten op voor scouting Mondriaan.

Van de kosten van de nieuwbouw wil scouting zelf 370.000 euro betalen. Er wordt uitgegaan dat fondsen als Jantje Beton een bijdrage geven van 70.000 euro. Bij de Rabobank wil scouting Mondriaan een geldlening afsluiten voor 300.000 euro.

advertentie