Waterpolodames SG Amersfoort doen goede zaken

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

SG Amersfoort was er op gebrand om de zegereeks van de afgelopen weken ook nu weer te continueren en ging voortvarend van start in de eerste periode. Ondanks het gemis van twee vaste basisspeelsters, liep alles op rolletjes en was ook de ‘jonge garde’ nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd. Met in eerste instantie wat terughoudendheid, kwam toch langzaam de waterpolomachine in werking en al vrij snel viel de eerste treffer in het voordeel van Amersfoort. Door het scherp liggen in de verdediging kon Amersfoort gebruik maken van de zwemsnelheid die de ploeg in huis heeft, waarbij ook de passing buitengewoon goed verliep. Al snel werd de basis gelegd voor een solide overwinning en met doelpunten van Marieke Ruijzing (2x), Paula Zondervan (2x), Tessa Renkers en Tirza Rigter beiden eenmaal, stond er aan het eind van de vierde periode een 6-2 eindstand op het scorebord en deed het Amersfoortse dameswaterpoloteam goede zaken. Door deze overwinning staan de dames nu op een noemenswaardige derde positie en achter koploper Het Y en het team van SG IJmond.

AMERSFOORT - De waterpolodames van SG Amersfoort ontvingen afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad het damesteam van SG Haerlem ‘04. Het Amersfoortse team wat allengs beter gaat spelen en een eenheid aan het worden is, liet ook de dames uit Haarlem geen kans en wonnen gedegen met 6-2.

door Huub van Aerssen

Heren SG Haerlem ‘04 - De Amer (9-12)

Het herenwaterpoloteam van De Amer won afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Haerlem ‘04. Het Amersfoortse team onder leiding van coach Zeger Eijer, kende een moeilijke start en keek al na zeer korte tijd tegen een 4-1 achterstand aan. Na afloop van de eerste periode gaf de Amersfoortse coach zijn team de opdracht om wat oplettender en geconcentreerder te gaan spelen, teneinde niet verder af te glijden. Dit ‘vaderlijke’ praatje wierp al direct zijn vruchten af en binnen anderhalve periode hadden De Amersfoortse waterpoloheren de achterstand omgebogen in een comfortabele 6-10 voorsprong. Met name Amer speler Mark van Spriel speelde in die fase een puike wedstrijd en met drie doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de overwinning. Een ander punt wat bij De Amer als positief te bewonderen viel, waren de overtalsituaties. Met een score van 100% was dat mede bepalend en beslissend voor de overwinning. De Amer lijkt de stijgende lijn weer te pakken te hebben en dat kan komend weekend tegen Brandenburg worden gecontinueerd. Bij een overwinning staat de Amersfoortse waterpoloformatie stabiel in de top van de derde klasse en doet volop mee voor de prijzen. Doelpunten De Amer: Mark van Spriel en Xander Coemans 3, Caspar Renkers en Richard Cozijnsen beiden 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie