Matige belangstelling Uitmarkt

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Helaas schoot het dit keer niet zo op. De massale belangstelling bleef uit en slechts mondjesmaat wisten belangstellenden de Uitmarkt te vinden. Leden van de Showband Animato uit Hooglanderveen konden niet anders beamen dan ‘het is opmerkelijk rustig’. In hun mooie stand hebben ze er hun gedachten al over laten gaan: ,,De oude Dissel lag prominent aan de weg. Je kon het niet missen. Hier moet je echt de weg weten om het te vinden. De Veners weten het wel, maar mensen van buiten missen we op deze manier. Bovendien staat ook nergens de weg hier naar toe goed aangegeven. Dat is jammer, want we kunnen nieuwe leden goed gebruiken.

Publiek blijft weg uit De Dissel HOOGLANDERVEEN - De tweede Uitmarkt die het nieuwe dorpshuis De Dissel afgelopen zaterdag presenteerde, viel qua opkomst bar tegen. Na het succes van vorig jaar, overigens nog aan de oude locatie, had beheerder Paul de Vré ook dit jaar besloten een dergelijk evenement te organiseren: ,,Alle verenigingen, stichtingen en andere organisaties kunnen zich op een informele manier presenteren, nieuwe leden scoren en het publiek nieuwsgierig maken. Iedereen was zo enthousiast en kreeg er zoveel nieuwe aanmeldingen bij, dat we dat deze editie wilden voortzetten.”

door Carole Kuis

Er is steeds minder animo voor het verenigingsleven en we hebben veel concurrentie van het voetbal. Daarnaast valt de nieuwe Dissel ons behoorlijk tegen. We huren hier een repeteerruimte, maar even blijven hangen om na te kletsen en wat te drinken, wat er toch ook bij hoort, zit er niet in. De prijzen van drankjes zijn veel te duur en ook het podium is voor ons niet optimaal. Het valt ons echt tegen en we missen een eigen home.”

De drie dames van de VeVoDa, Vereniging Voor Dames zien er de lol nog wel van in en hebben de grootste schik. ,,Het loopt inderdaad niet storm, dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen hadden we ruim dertig nieuwe aanmeldingen. We organiseren iedere maand een avond. Dat gaat van toneel, film tot workshops met Pasen en Kerst. Iedereen van elke leeftijd tot gezindte is welkom. In 2008 vieren we ons alweer 50 jarig bestaan”, aldus voorzitster Dien Kleinhoven, die zelf al ruim 35 jaar lid is.

De Hooglandse Marja Leijtens staat voor de 1e keer op de markt in een stand van het Diabetesfonds. ,,Ik hoorde hiervan en wij zoeken nog collectanten en wijkhoofden in diverse wijken van Amersfoort. Dit leek me een uitgelezen kans, maar tot nu toe is het nog erg rustig. Misschien speelt ook het feit dat de tunnel pas sinds 1 september weer open is een rol”, verklaart de collecteleidster. Jongerenvereniging Veenpower is voor de 2e keer van de partij en hoopt zo nieuwe aanwas binnen te krijgen. Ook willen zij hun 3 DJ’s, die voor feesten en partijen in te huren zijn, onder de aandacht te brengen en de Hollandse avond promoten. Daarnaast zouden ze ook graag een eigen honk hebben: ,,De meeste activiteiten organiseren we vanuit De Dissel, maar een eigen plek is toch wel onze droom. Het dagelijks bestuur is er hard mee bezig, dus wie weet”, vertelt werkgroepbegeleider en DJ Jeroen Verhagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie