Randenbroek-toernooi goed op schema

29 juni 2007 om 00:00 Nieuws

In de hoogste categorie (3) hebben de wedstrijden, zowel bij de mannen als de vrouwen, nog geen verrassende resultaten opgeleverd. Twee Amersfoorters, Mark van den Hoek en Brent van Dorssen, bereikten de tweede ronde. Van den Hoek had daarvoor een driesetter nodig in zijn partij tegen Paul Sevinga. Van den Hoek heeft dit jaar nog weinig getennist. Hij was vooral actief als voetballer voor het naar de eerste klasse gepromoveerde Quick. Dat was tegen Sevinga, lid van Soestdijk, wel te merken. Na een spannende partij trok de Amersfoorter wel aan het langste eind, met de cijfers 4-6, 6-4, 6-4.

AMERSFOORT - Het Telman & Van Leeuwen Open, het jaarlijkse open toernooi van tennisclub Randenbroek, verloopt tot nu toe voorspoedig. Het weer heeft nog geen roet in het eten gegooid. Alle wedstrijden konden tot nu toe volgens de planning worden afgewerkt.

door Balt Gmelig

In de tweede ronde moet Van den Hoek het opnemen tegen Wouter Olling. De trainer van ‘t Stort rekende in de openingsronde gedecideerd af met Strokel-speler Jesper Spoelder (6-2,6-2).

De in Amersfoort wonende maar voor het Bussumse Bosheim uitkomende Van Dorssen had tegen Mischa Mol, speler van het Leusdense Lockhorst, aan twee sets (6-4, 6-3) voldoende om een ronde verder te komen. Alta-speler Roeland Schriemer overleefde de eerste ronde op sportpark Emiclaer niet. Hij liet zich in de twee sets (6-4,6-3) door Robert Jan Zumbrink verrassen.

Vrouwen

Titelverdedigster Saskia Huizinga moest het in de openingsronde opnemen tegen Diana Schafer, lid van Alta. De speelster van Soestdijk ondervond weinig tegenstand van Schafer en won de partij met de setcijfers 6-2, 6-2. In de kwartfinale treft de nummer twee op de plaatsingslijst opnieuw een tennisster van Alta, Dunya Hagebeuk. Die was in de openingsronde te sterk voor Anouk van Leeuwen. De mede-eigenares van het makelaarskantoor Telman & Van Leeuwen, hoofdsponsor van het toernooi, verloor met de cijfers 6-4, 6-4.

Ook Julia Tuhusula veroverde een plek in de kwartfinale. De nicht van wedstrijdleider Pascal Tuhusula liet zich door de Amersfoortse Denise Drenth niet verrassen: 6-1, 6-1.

Het Telman & Van Leeuwen Open duurt nog tot en met dit weekend. De finale in het damesenkel 3 begint zondag om 12.30 uur, twee uur later gevolgd door de eindstrijd in het herenenkel 3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie