Werkzaamheden Park Randenbroek

27 maart 2013 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - De eerste bomen in Park Randenbroek zijn geplant. Deze week komen daar verschillende heesters, bodembedekkers en vaste planten bij. Zo wordt er in het park rode kornoelje, kardinaalshoed, kamperfoelie, boerenjasmijn en diverse soorten rhododendrons geplant.

Een door wethouder Pim van den Berg ingesteld onderzoek naar de uitvoering van de kapwerkzaamheden is inmiddels opgestart. Het onderzoeksbureau, Eelerwoude uit Culemborg, heeft als eerste de nog aanwezige stobben geïnventariseerd. Deze kunnen daardoor nu waar nodig verwijderd worden.

In het gebied langs de Heiligenbergerbeek en de sportstrook komt nieuwe beplanting in de nieuw aan te leggen plantvakken ten noorden van de Gasthuislaan. Ook wordt er gestart met de aanleg vistrap waardoor vissen stroomopwaarts de beek kunnen passeren. De beek is een belangrijke ecologische verbindingszone voor watergebonden natuur. De oevers aan de Gasthuislaan worden ingezaaid en er starten voorbereidende werkzaamheden voor het herstraten van de parkeerplaats bij BSC Quick.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Brugt Groenevelt, woordvoerder gemeente Amersfoort

telefoon 033 469 55 45, e-mail @amersfoort.nl

Algemene informatie voor de pers: www.amersfoort.nl/pers

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie