Kinderen planten bomen op boomfeestdag in Amersfoort

18 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ook Amersfoort woensdag weer mee aan de Nationale Boomfeestdag. Onder het motto 'Bomen maken gezond' planten twee wethouders samen met kinderen bomen bij respectievelijk de Koppelpoort en in het Waterwingebied.

De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland al sinds 1957 jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart, als de lente start. Doel van de Boomfeestdag is om kinderen de functies en waarde van het groen in hun directe leefomgeving te laten inzien door zelf met het planten van groen bezig te zijn. Het thema van dit jaar is: 'Bomen maken gezond'. Bomen in steden en dorpen zorgen ervoor dat inwoners zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen, minder gestrest. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Maar uiteraard zorgen bomen voor zuurstof, een betere luchtkwaliteit en soms ook nog voor heerlijke vruchten of noten.

Bij de Koppelpoort plant wethouder Rob van Muilekom (Stedelijk Beheer) samen met kinderen van basisschool de Tafelronde (locatie Sint Joris) een walnootboom. Deze activiteit start om 10.00 uur.

In het Waterwingebied geeft wethouder Cees van Eijk (Milieu) bomen en struiken een plekje, samen met kinderen van verschillende BSO's in Amersfoort. Ook vertelt Abe de Verteller een verhaal over bomen. Deze activiteit start om 14.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie