AVV Keistad heren 1 wint van Wilhelmina Apotheek Sudosa-Desto

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - AVV Keistad heren 1 heeft zaterdag gewonnen van Wilhelmina Apotheek Sudosa-Desto. Die overwinning was even zwaarbevochten als verdiend.

AVV Keistadtrainer/coach Marcel Ruijterlinde had zijn volleyballers vooraf duidelijk de boodschap meegegeven scherp te beginnen aan de warming up en set voor set, punt voor punt te spelen. Desondanks verliep de eerste set tegen Wilhelmina Apotheek Sudosa-Desto moeizaam. De aanvallers bij Keistad hadden moeite tot scoren te komen en dit was mede te danken aan het goede verdedigen aan de kant van Sudosa-Desto.

Tot 17-17 ging het gelijk op maar op dat moment werd een aantal onnodige fouten gemaakt. De set ging uiteindelijk verloren met 22-25.

Set 2 gingen het team weer vol goede moed van start met in het achterhoofd de boodschap dat set voor set moest worden gespeeld. Het team begon beter te draaien en de druk kwam bij Sudosa-Desto te liggen . Set 2 ging vrij gemakkelijk met 25-21 naar Keistad.

Ook de derde set ging naar de Amersfoorters, met 25-19.

Met een goed gevoel en veel vertrouwen begon het team set 4. Maar op dat moment gebeurde waar iedere coach nachtmerries van krijgt. Het opstellingsbriefje was verkeerd ingevuld en dit betekende dat Frank Pastoor en Michiel Bakker van positie moesten wisselen. Dit zorgde voor veel onrust in het team. Halverwege de set met een flinke achterstand wisselde Marcel, Yannick Haacke en Martijn Pauw voor Frank en Michiel zodat het weer goed zou moeten staan. Zij konden het tij echter niet meer keren en Keistad verloor de set met 16-25.

In set vijf gingen de Keistadmannen vanaf het eerste punt vol in de aanval met een belangrijke rol van de middens Emiel van Vulpen, die een erg sterke wedstrijd speelde en Demian Hoogland. die aan het einde van deze set twee belangrijke ballen scoorde. De overwinning werd een feit met de winst van set 5 met een stand van 15-11.