TOVA zeer tevreden over TOF festival

Nieuws

AMERSFOORT - De Turkse Ondernemers Vereniging Amersfoort( TOVA) is zeer tevreden over de eerste editie van het TOF festival afgelopen zaterdag in Theater de Flint.

Overdag trok de Turkse Bazaar veel bezoekers: Het was een komen en gaan van vooral veel Amersfoorters die Turkse lekkernijen kwamen proeven en kunst bekijken. Ook burgemeester Bolsius vereerde de Bazaar met een bezoek, samen met Sinterklaas. De bezoekers gingen ook daadwerkelijk in gesprek met Turkse ondernemers uit verschillende sectoren. ,,Dat hadden we vooraf ook gehoopt", zegt festival-projectleider Mariska Jacobi van iaM eventz. ,,Zo waren er ondernemers die je konden vertellen over zonnepanelen, zorg, elektra, juwelen, kaas en beveiliging. Er was ook een door de Rabobank aangeboden ondernemersprijs te winnen voor de ondernemer, die zich het beste had weten te presenteren."

De winnaar van deze prijs is Sever Design. De jury, waarin naast de Rabobank Amersfoort e.o. ook het Amersfoorts Cultuur Fonds (ACF) zat, was van mening dat Sever Design met zijn presentatie zowel de Turken als Nederlanders goed bediende. Tevens gaf Sever Design aan veel nieuwe contacten opgedaan te hebben op de bazaar. ,,En daar was de bazaar nu precies ook voor bedoeld: In contact komen met nieuwe klanten", aldus Jacobi.

Het feest ging in de avond door en begon met dansgroep Mozaik, bestaande uit enthousiaste jongeren die traditionele Turkse volksdansen lieten zien. Vervolgens speelde de Amersfoortse band grub Ucurtma.bekende Turkse liederen. Er werd gezongen en gedanst. DJ ilker Akay sloot de mooie dag af.

De TOVA is al bezig met plannen voor volgend jaar. ,,Want na dit succes gaan we zeker door om dit toffe festival uit te breiden", aldus Jacobi.

advertentie