Muurhuizenconcert met bariton Bob Kauffmann en pianist Daniël Kramer

Nieuws

BINNENSTAD - Die Schöne Müllerin van Schubert en de liederencyclus Banalités van Poulenc staan op het programma van het laatste Muurhuizenconcert in 2012. Dit concert vindt plaats op zondag 16 december om 10.30 uur bij Museum Flehite. De liederen worden uitgevoerd door bariton Bob Kauffmann en pianist Daniël Kramer. Na afloop kan het publiek de tentoonstelling van de Franse schilder Tobeen bezoeken.

Die Schöne Müllerin behoort tot de grootste werken van Schubert, die de meester is van het lied. Hij schreef er meer dan 500! Deze cyclus bestaat uit 20 liederen op gedichten van Wilhelm Müller, destijds een vermaard dichter, maar nu nauwelijks meer meetellend in de klassieke literatuur. Slechts door Schubert kennen we zijn beide gedichtenseries, de Schöne Müllerin en de Winterreise, nog steeds.

Banalités vormt een kleine cyclus van deels humoristische, deels ontroerend mooie liederen op bijna dadaïstische teksten van de grote dichter Guillaume Apollinaire. Niet voor niets wordt Poulenc wel de Franse Schubert genoemd vanwege zijn sublieme toonzettingen.

Bob Kauffmann zingt op zeer diverse locaties. Hij doet dat niet fulltime, maar wel met volle overgave. Hij heeft les gehad van vele bekende docenten zoals Jo Bollekamp, Bernard Kruysen, Sofia van Santen en Margreet Honig. Momenteel krijgt hij lessen bij Inge Hartsuiker. Als hoofdberoep is Bob Kauffmann architect/raadgevend ingenieur. Daarnaast organiseert hij de maandelijkse Muurhuizenconcerten in Museum Flehite.

Daniël Kramer studeerde als scholier bij Ton Hartsuiker en vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø en in Parijs bij Claude Helffer. Hij soleerde o.a. met het Residentie Orkest en het Radio Kamerorkest. Hij maakt deel uit van Trio Amare en treedt regelmatig op met o.a. Nobuko Imai en het The Hague String Trio.

Na afloop van het concert kunnen aanwezigen de tentoonstelling Tobeen - Poëtisch realist uit de Aquitaine, bezoeken. De Franse schilder Tobeen (1880-1938) werd in Bordeaux geboren als Félix Élie Bonnet. Hij groeide op in een ambachtelijke omgeving en raakte al snel vertrouwd met de geur van verf. Tobeen werd geïnspireerd door het kubisme, maar vond uiteindelijk zijn eigen stijl in een poëtische vorm van realisme. Zijn schilderijen, waarin veelal de mens en de natuur centraal staan, hebben een opvallende vlakverdeling; een erfenis van het kubistische gedachtegoed.

Reserveren voor het Muurhuizenconcert kan via tel 033 - 247 11 00 of info@museumflehite.nl. Kosten: € 12,50 incl. koffie en museumbezoek (geen extra korting met Museumkaart). Aanvang: 10.30 uur (ontvangst 10.00 uur). Het concert vindt plaats in Museum Flehite, Westsingel 50.

advertentie