Jonge kunstenaars exposeren samen in StadsGalerij

15 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vijf jonge Amersfoortse kunstenaars laten bij een groepsexpositie in een pand aan de Leusderweg zien wat ze in huis hebben. Zondag was de feestelijke opening van de expositie 'Nieuwe Oogst' en onder het genot van een drankje en muziek van DJ's Say A Say M en Vieze Mitch, is de kunst te bewonderen van Jordy te Braak, Lisette Appeldorn, Thirza Kok, Elsemarijn Bruijs en Jip Piet Hilhorst. Nieuwe Oogst is een initiatief van BV De Gasten, Haren Majesteit en Ron Jagers. In het pand van kapperszaak Haren Majesteit aan de Lieve Vrouwestraat waren deze kunstenaars individueel al eens te zien.

door Nicoline Lans

Kunstenaar en illustrator Jordy te Braak tekent en schildert zijn werk op onder meer muren, fietsen, lampen en ook ontwerpt hij speelgoedfiguren. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte hij schilderijen. ,,Ik was gevraagd om te exposeren bij Haren Majesteit en ook om hieraan mee te doen. Graag natuurlijk", vertelt Te Braak terwijl hij glimlachend kijkt naar twee kleine meisjes die om zijn kunst en kleurige visitekaartjes heen dralen. ,,Zo te zien vinden kinderen het erg leuk." De werken van Te Braak en de andere kunstenaars zijn tijdens de expositie te koop. ,,Ik heb eigenlijk nog geen prijzen bedacht", zegt de Amersfoorter. ,,Als je iets wilt kopen, pak dan een visitekaartje, mail me welk werk je wilt kopen en dan hebben we het wel over de prijs."

De expositie is over twee verdiepingen verdeeld en varieert van beeldende kunst tot schilderijen en foto's. De industriële binnenkant van het pand op de Leusderweg 21 laat de werken goed tot hun recht komen. Nieuwe Oogst is tot 22 december te zien in de StadsGalerij en de expositie is elke derde zondag van de maand open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie