Afbeelding
BDU

Etos in winkelcentrum schothorst overvallen

1 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

SCHOTHORST - De Etos in winkelcentrum schothorst is vrijdagavond overvallen. Rond 20:30 uur liep een onbekende man naar binnen bij de drogisterij en haalde bij de toonbank een mes tevoorschijn. Hij schreeuwde tegen de medewerkster achter de kassa dat zij de kassa open moest maken en dat hij geld wilde hebben. Winkelmanager Annemarie Smeding was op dat moment niet aan het werk, maar kwam meteen naar de winkel toen ze werd gebeld. ,,De medewerkster achter de kassa wist niet hoe ze die open moest maken, dus ze kon niets doen toen de overvaller tegen haar schreeuwde", vertelt Smeding. ,,Meteen kwam er een andere medewerkster bij staan. Zij begon tegen de man te schreeuwen. Of hij dit normaal vond, dat hij een mongool was en 'ga weg!'. Daar schrok hij zo van dat hij zonder geld naar buiten is gelopen."

Nadat de overvaller de Etos had verlaten liep hij richting de Holkerweg. Hij had een lichtgroene jas aan en een donkerkleurige muts op. Bij de lichtgroene jas droeg hij ook een witte sjaal met zwarte blokjes en had hij witte sportschoenen aan. Op zijn heup droeg de man een roodbruine tas. De politie heeft hem nog gezocht maar kon de overvaller in de omgeving niet vinden. Ook de Burgernetactie die meteen is opgestart leverde geen tips op. Inmiddels is het onderzoek naar de overval nog in volle gang maar heeft de politie nog geen bruikbare tips ontvangen. ,,Er zijn wel twee getuigen die iets gezien menen te hebben maar het loopt nog niet storm. Tips en getuigenverklaringen zijn zeer welkom", aldus de woordvoerder van de politie.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Contact kan hiervoor worden opgenomen met de recherche Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie