Observant start jazz & latin podium

19 september 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Stadscafé De Observant start vanaf eind september een nieuw jazz en latin podium in Amersfoort. De afgelopen jaren programmeerde de Observant al regelmatig jazzconcerten en nu worden daar ook optredens van Latijns Amerikaanse groepen aan toegevoegd. De festivals Rabobank Amersfoort Jazz en Dias Latinos werken mee aan de programmering.

,,Tijdens de festivals blijkt elk jaar weer hoeveel liefhebbers van Jazz en Latijns Amerikaanse muziek er zijn in Amersfoort", zegt Alexander Beets, saxofonist en festivaldirecteur van Rabobank Amersfoort Jazz.

,,Wij werken tijdens de evenementen al nauw samen met de organisatoren van deze festivals. De Observant wil, als opkomend podium, ruimte bieden aan artiesten maar ook cultuur een ongedwongen plek geven in Amersfoort", voegt Walrick Halewijn, eigenaar van de Observant, daaraan toe.

Op woensdag 26 september wordt de aftrap gegeven door het Estudiantina Ensemble. Deze groep speelt in de traditie van de studentengroepjes in Cuba, echte traditionele Cubaanse Roots muziek.

Artiesten die later in het seizoen optreden zijn onder andere trompettiste Saskia Laroo, pianist Tico Pierhagen en de Beets Brothers. Ook zullen regelmatig CD presentaties en andere projecten geprogrammeerd worden.

De aanvangstijd van dit concert is 20:30 uur en de toegang is gratis.

Op www.observant.nl is de programmering van de komende weken te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie