Leesclub voor mensen met weinig leeservaring

5 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bibliotheken Eemland start in samenwerking met ROC Midden Nederland op vrijdag 21 september een leeskring voor laaggeletterden in Bibliotheek De Zonnehof. De lesclub is bedoeld voor iedereen met weinig leeservaring.

Honderdduizenden Nederlanders hebben grote moeite met het lezen van de Nederlandse taal. Bibliotheken Eemland start daarom met deze bijzondere leesclub. De eerste bijeenkomst zal feestelijk van start gaan. Vera van Brakel, al jaren actief in de lokale Amersfoortse mediawereld, zal het startschot geven met het voorlezen.

De deelnemers werden onder andere geworven onder cursisten die bij het ROC een cursus lezen en schrijven volgen. Eén keer per week wordt er samen gelezen onder leiding van een vrijwilligster. Leeservaring is niet belangrijk, het gaat om het leesplezier. Boeken die samen hardop gelezen zullen worden komen onder andere uit de serie Leeslicht. Daarnaast zal er over de boeken gepraat worden. De leesclub komt wekelijks bij elkaar op vrijdagochtend van 9.30 -11.00 uur in de bibliotheek aan de Zonnehof 12 in Amersfoort. Opgave kan via www.debeep.nl of telefonisch 033- 4631914.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie