Landschap Erfgoed Utrecht zoekt enthousiaste vrijwilligers voor 'Je School kan de Boom in'

5 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - 'Je school kan de boom in' is een project van Landschap Erfgoed Utrecht, waarbij basis- en middelbare scholieren in de hele provincie Utrecht een dagje gaan zagen en knotten in de natuur. Dit alles gebeurt onder deskundige begeleiding. In Amersfoort doen 10 scholen mee aan het project. Er wordt dan bijvoorbeeld gewerkt op de Mgr. van de Weteringstraat, de Achterhoekerweg en de Coelhorsterweg. Om het team begeleiders te versterken is Landschap Erfgoed Utrecht daarom nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers uit Amersfoort en omstreken.

Jaarlijks gaan zo'n 1.600 leerlingen aan de slag in het landschap. Zij ondersteunen boeren en particuliere grondeigenaren bij het onderhoud van kleine landschapselementen, zoals knotbomen, houtsingels en hakhoutbosjes. Het doel hiervan is om jongeren actief te betrekken bij vrijwilligerswerk. Bovendien helpen zij zo mee aan de instandhouding van natuur en landschap in de provincie Utrecht.

Dirk Abbing, vrijwillig coördinator van het project: ,,U werkt op de mooiste plekken in de provincie Utrecht. Doordat we in kleine groepen samen met de scholieren werken, ontstaat er snel een band. Veel scholieren raken zeer enthousiast voor het voor hen ongewone werk. U kunt aan het welslagen van de werkdag een belangrijke bijdrage leveren. En u wordt al snel opgenomen in het hechte team van begeleiders.''

Aanmelden

Het werkseizoen loopt van half november tot en met maart. Lijkt het u leuk met enige regelmaat scholieren te begeleiden tijdens hun buitenwerk? Doe dan mee aan de cursusdag die half oktober plaatsvindt. Hier kunt u alle kennis opdoen die een begeleider nodig heeft. Deelname is kosteloos.

Bent u geïnteresseerd? Informatie en aanmelding: Landschap Erfgoed Utrecht, contactpersoon: Dick van Stegeren, tel 030 220 55 34 of d.vanstegeren@landschaperfgoedutrecht.nl. Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.landschaperfgoedutrecht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie