Afbeelding

Natuurlezing over landgoed Den Treek-Henschoten

27 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Wim Knol verzorgt op dinsdag 4 september om 20.00 uur een natuurlezing over het herstel van landgoed Den Treek-Henschoten. De leizng wordt gehouden in Museum Flehite aan de Westsingel 50 en begint om 20.00 uur.

De afgelopen 10 jaar heeft de natuur op het landgoed een enorme impuls gehad. Er zijn heidecorridors ontwikkeld, een ecoduct aangelegd, heidegebieden hersteld en veel kleine landschapselementen hersteld. Recent zijn er ook landbouwgebieden omgevormd naar natuur. Veel bedreigde soorten hebben zich uitgebreid en er zijn ook nieuwkomers.

Tijdens zijn lezing op dinsdag 4 september gaat Wim Knol, werkzaam bij Natuurmonumenten, in op het herstelbeheer van de afgelopen 10 jaar en wat we nog aan nieuwe natuur kunnen verwachten. In het Jaar van de Historische Buitenplaatsen dus extra aandacht voor landgoed Den Treek-Henschoten.

De toegang tot de lezing is gratis. Er zijn maximaal 70 bezoekers welkom. De organisatie is in handen van WNA, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie