Expositie 'Amersfoort Sport!' in NS-station

27 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De komende weken is de expositie 'Amersfoort Sport!' te zien in de traverse van station Amersfoort Centraal. Met foto's van Amersfoortse sporters die op nationaal, internationaal en zelfs Olympisch niveau hebben gepresteerd en historische beelden uit de collectie van Archief Eemland.

Fotografen Annemoon van Hemel en Paul Voorthuis hebben twaalf portretten gemaakt van vergeten sporthelden. Deze Amersfoorters met een sportieve carrière zijn recent gefotografeerd op plekken die voor hen van betekenis waren in hun tijd als aanstormend talent. De reeks wordt komende maanden voortgezet met als streven het resultaat te bundelen in een boek, samen met interviews met de sporters door journalist Arjan Klaver. In de expositie zijn citaten uit deze interviews verwerkt.

Sportend Amersfoort is ook vertegenwoordigd in historische beelden uit de collectie van Archief Eemland. Die laten sportieve gebeurtenissen in Amersfoort en omgeving zien van 1914 tot nu. Met momenten van triomf, teleurstelling, inspanning en vreugde. We zien spel en beweging voor kinderen, alledaagse trainingen en belangrijke stappen naar nationale of internationale successen.

Driekwart van de Amersfoortse inwoners doet aan sport of een vorm van beweging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie