Inwoner Amersfoort wint 58.000 euro in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

3 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - Een inwoonster van Amersfoort heeft zondag 29 april ruim 58.000 euro gewonnen in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht. Doordat ze als finaliste wist te eindigen in deze spelshow, zorgde ze ervoor dat ook ruim 1.500 van haar wijkgenoten uit Amersfoort het eenzelfde bedrag met elkaar mogen verdelen.

Het gaat hierbij om alle mensen meespelen met de Postcode Loterij en waarvan de postcode begint met 3817 (Leusderkwartier). Zij krijgen automatisch het winnende bedrag op hun bankrekening gestort.

In de wekelijkse spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats. Hiervoor moeten ze verschillende vragen beantwoorden. Van de in totaal 500 kandidaten blijft uiteindelijk één finalist over die het Gouden Koffer Spel speelt. In dit spel kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op gemiddeld 500.000 prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 85 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 3,5 miljard euro aan mens en natuur gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie