Burgemeester aan de tand gevoeld voor DorpsTV

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vijfendertig vrijwilligers van dorpsTV hebben deze week de Amersfoortse burgemeester Bolsius geïnterviewd. Het interview was onderdeel van de thema-avond voor oud-cursisten van de cursus 'video maken'.

De burgervader werd onder handen genomen door Renzo Veentra, initiatiefnemer van DorpsTV Hooglanderveen en oud-hoofdredacteur van het programma Kassa. Veenstra stelde enkele pittige vragen aan de burgemeester over belangrijke zaken uit de stad en over het privéleven. De ene vraag was confronterend en kritisch, andere vragen waren juist positief. Veenstra liet daarmee zien dat het ingewikkeld is de juiste vragen te stellen, en dat het geweldig is als je precies te horen krijgt wat je graag wilt weten.

De aanwezigen ondervroegen de burgemeester over de rol van DorpsTV binnen Amersfoort. Bolsius af aan onder de indruk te zijn ,,De wijze waarop video´s gemaakt wordt maakt het krachtig. Het gaat niet om de kwaliteit van de opname, maar om het verhaal dat wordt verteld.'' Zelf werkt Bolsius ook aan een video: ,,Ik heb al jaren een idee in mijn hoofd. Ik weet welk verhaal ik wil vertellen en welke beelden ik nodig heb. In mijn gedachten heb ik de video al lang klaar.'' De aanwezige cursisten spoorden de burgemeester dan ook aan zijn droom te gaan verwezenlijken en aan de slag te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie