Leerlingen Corderius op 'diaconale'reis

21 april 2012 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - 'Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander' is het motto van de reis die 21 leerlingen en vijf docenten van het Corderius College te Amersfoort gaan maken.

In de week van 6 tot en met 13 mei gaan ze naar het dorpjeCrizbav in Roemenië. Dit is een zigeunergemeenschap waar vooral de kinderen de dupe zijn van de slechte economische situatie. De stichting Romaniak is zes jaar geleden begonnen met de bouw van een dagcentrum voor de kinderen. Het is de bedoeling dat de kinderen daar huiswerk kunnen maken, een maaltijd krijgen en een douche kunnen nemen.

Het Corderius gaat dit jaar voor de vierde keer naar Crizbav, in het kader van internationalisering. De leerlingen hadden ook kunnen kiezen voor reizen naar, Rome, Madrid, London, Normandië , maar hebben heel bewust gekozen voor dit 'diaconale'' project. Naast het bouwen en koken voor de groep deelnemers, is het organiseren van kinderactiviteiten voor de zigeunerkinderen één van de belangrijkste bezigheden. De zigeunerkinderen in Crizbav krijgen normaal gesproken weinig aandacht en mogelijkheid om te knutselen en te spelen.

Dit jaar gaat de groep voor het eerst met het vliegtuig naar Roemenië en Arke reizen Nijkerk heeft bemiddeld bij het boeken van de vlucht. Tevens sponsort Arke reizen Nijkerk de reis met een bedrag van 250 euro. Met dat geld kan de groep leerlingen veel betekenen voor de kinderen in Crizbav. Meer informatie over de reis en de stichting Romaniak is vinden op: https://sites.google.com/site/crizbavroemenie/home)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie