Marathon Amersfoort tekent samenwerking met scholen en bedrijfsleven

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De samenwerking van de organisatie van de Marathon Amersfoort met het onderwijs van Amersfoort is afgelopen vrijdag bekrachtigd met het ondertekenen van een viertal sponsorovereenkomsten. Marathon voorzitter Ben Stoelinga en Bert van Wede directeur van ROC ASA /het Leerhotel plaatsten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.  Het opleidingsinstituut aan de Daam Fockemalaan in Amersfoort verzorgt onder meer het vrijwilligersbuffet op zondag 10 juni. Ruim 300 vrijwilligers kunnen hiervan na afloop van het evenement genieten in de kantine van de HU Amersfoort.

Ook tekende Stoelinga met directeur Ramses de Groot van de HU Amersfoort een overeenkomst. De Hogeschool Utrecht aan de Nieuwe Poort is gelegen naast het finishterrein van de marathon en heeft aangeboden ruimte ter beschikking te stellen voor het buffet en voor de organisatie. De HU Amersfoort is bovendien co-sponsor van de Run2Day 5K Schoolchallenge, een wedstrijd over 5 kilometer tussen de middelbare scholen van Amersfoort.

Namens het Vakcollege Amersfoort aan de Hooglandseweg Noord ondertekende Angelique Wolsing de samenwerking. Zij deed dit in opdracht van directeur Ferry Brokers. Het opleidingsinstituut stelt een gedeelte van de school ter beschikking voor omkleden deelnemers en om fietsen te stallen. Ook verzorgt het Vakcollege de catering van diverse kleinere bijeenkomsten die door de Stichting Marathon Amersfoort worden georganiseerd.

Tenslotte tekende namens ROC Midden Nederland de heer Ben Echten. Studenten van de opleiding ,,Sport en Bewegen'' van het ROC Sport College verzorgen diverse loopclinics voor de basisscholen in Amersfoort.  De clinics worden gegeven op de scholen en starten medio april.

Het was een drukke vrijdagmiddag voor voorzitter Ben Stoelinga, penningmeester Hans Leverman en secretaris Jaap Hengeveld, want aan de sponsorlijst van de Marathon Amersfoort konden de drie bestuursleden vrijdagmiddag nog drie bedrijven toevoegen. Namens FrieslandCampina tekende manager Jan Willem ter Avest voor een samenwerking met de marathon organisatie. FrieslandCampina -één van de grootste zuivelondernemingen ter wereld- heeft sinds kort haar hoofdkantoor in Amersfoort gevestigd. De onderneming stimuleert graag consumenten om te bewegen. Vandaar de steun voor de Marathon Amersfoort.

De duizenden deelnemers die op zondag 10 juni aan de start verschijnen moeten op tijd hun startnummer en informatie ontvangen. Dit traject wordt verzorgt door Mailing Service Amersfoort, welk bedrijf de organisatie van de verzending voor haar rekening neemt. Namens Mailing Service Amersfoort tekende directeur Rob Hermkens.

Het tekenen van de overeenkomst vond plaats in de prachtige ambiance van Hotel Amersfoort A1, het nieuwe hotel van Van der Valk en gelegen aan de Maanlander vlakbij de A1. Ook van der Valk heeft zich middels een sponsorcontract verbonden aan de marathon Amersfoort door het verzorgen van bijeenkomsten, het aanbieden van een marathonarrangement en het ter beschikking stellen van prijzen. Na het tekenen namen de aanwezigen ruimschoots de tijd om met elkaar kennis te maken. Volgens voorzitter Ben Stoelinga een geslaagde middag: "Het loopfeest op 10 juni verbindt de stad op allerlei manieren. De marathon leeft en geeft de stad nieuwe  energie. Personeel van bedrijven, bewoners in wijken en de jeugd op de scholen vormen clubjes en bereiden zich intensief voor op de 10e juni. Dát verbindt mensen. Het belooft een groots stadfeest worden!''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie