Project 'Op naar de top' op Gabrie Mehenschool

23 maart 2012 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - Woensdag 21 maart startten de leerlingen van de Gabrie Mehenschool in Kattenbroek het project 'Op naar de top'. Het doel ervan is geld binnenhalen voor Alpe D'Huzes én leren waarom beweging en gezond eten zo belangrijk zijn.

Bijna 300 sportief geklede leerlingen dansten op het schoolplein op het 'Lekker fit lied' van VOF de Kunst tijdens de aftrap van het project. Bewegen en gezond eten staan centraal in de projectweek, die tot en met 30 maart duurt. Maar óók Alpe d'HuZes, het wielerevenement op 6 en 7 juni, krijgt volop aandacht. Het team van de Stichting voor Protestants Christelijk Basisonderwijs (PCBO) neemt hieraan namelijk deel. ,,We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek dat nodig is om kanker te bestrijden'', zegt leerkracht Alice Heilmann. Ook zij traint hard om in juni de top van de Alpe d'Huez te beklimmen. ,,Met ons project willen we de kinderen vertellen over kanker. Ook zij krijgen immers te maken met deze ziekte. Bijna elk kind kent wel iemand die het heeft of heeft gehad. Maar wat is kanker precies? En wat is er nodig om deze ziekte te bestrijden?'' Tijdens de projectweek staat er op verschillende dagen een groenten- en fruitkraam op het schoolplein, waar ouders pakketten met groenten en fruit kunnen kopen. De opbrengst gaat naar de Alpe d'HuZesonderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding.

Leerlingen leerden deze week ook welke bijdrage je zelf kunt leveren aan je gezondheid. ,,We stimuleren de kinderen fruit en groenten te eten, willen ze laten ervaren hoe lekker gezond eten is. Ouders zijn druk, een voorverpakte koek is 's morgens makkelijker gepakt dan een verse fruitsalade. Maar het is goed om er bij stil te staan waarom goede voeding zo belangrijk is'', aldus Heilmann. Dat stimuleren begint al bij de bron: bij het zaaien, zien groeien en zelf oogsten van groenten en fruit in de school-moestuin. Met de aanleg hiervan is tijdens de projectweek begonnen.

,,Zowel ouders als de leerlingen zetten zich enorm in om het project tot een succes te maken. De kinderen zijn heel actief om geld in te zamelen voor Alpe d'HuZes. Zo verzamelen ze lege flessen en verkopen ze de speciaal voor dit doel gemaakte kalender met tekeningen van de Alpe d'Huez. Het is geweldig om te zien hoe betrokken leerkrachten, ouders en leerlingen zijn.''

Meer informatie op http://tyurl.org/27Y6cM.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie